Левски излезе с позиция след днешното решение на Апелативната комисия на БФС за мача с ЦСКА, която размени 8-и и 12-и кръг в efbet Лига. По този начин мачът Левски - ЦСКА бе преместен от 14 септември на 19 октомври. Дербито ще се играе на Националния стадион, а не на "Герена". 

От "Герена" съобщават, че се чувстват ощетени, тъй като ще имат няколко поредни гостувания. 

"Дебело подчертаваме, че ПФК Левски няма нищо против да има публика на двата отбора на мачовете с ЦСКА-София, но не за сметка на утвърдения спортен календар.

Искаме да попитаме всички комисии и комисийки, членове и обществени съвети, Изпълком и всички останали в Бояна, след като за концерта на Андреа Бочели се знае от март, защо не се взеха мерки още на жребия? На никой ли не му хрумна, че ще има проблем с този мач и защо тогава не се потърси начин да се пренареди програмата", пишат "сините".

Левски съобщава още, че им е омръзнало да плащат глоби:

"Омръзна ни да Ви пълним касата с измислени глоби за скандирания по стадионите, а Вие постоянно да показвате неуважение към най-големия клуб в България. Поне окончателно сложихте край на мита за "Синьото БФС".

На зложелателите държим да кажем, че Левски не се страхува от нито един съперник и нито един мач.  Искаме просто да играем футбол и да развиваме отбора си, а не да воюваме сами срещу всички. Омръзна ни най-важните моменти в първенството да не се случват на терена.

Започнете най-после да мислите за футбола, да взимате адекватни мерки или оставете тази възможност на компетентни и независими хора."

Цялата позиция на Левски

подкрепя българския спорт