Изпълнителният директор на Левски говори по всички актуални теми в клуба на пресконференция. Той разкри, че Левски има още един набелязан футболист и ако се стигне до привличането му, то селекцията може да бъде приключена. 

Антон Узунов
11 снимки

"Освен лошото, имаше и добри неща. Подновихме договорите с нашите юноши – Марин Петков, Галчев, Пламен Андреев и Асен Митков. Договорите на всички са до лятото на 2024 година. На Марин Петков до лятото на 2025. Другият футболист, на когото беше продължен договора без да променяме условията, беше Билал Бари. Това беше изключително важно. Да не забравям и първият, с когото подновихме – Анди Краев. Считам, че виждате развитието му. Той расте със седмици след идването на новия треньор. Потвърждавам за сключени трансфери с Ноа Сонко и Цунами. Тактиката е такава – свободни трансфери с прилични заплати. В полезрението ни е още един чуждестранен футболист. Концепцията е да се направи сплав от наши юноши с качествени чуждестранни футболисти. Дължат се две месечни заплати на играчите, а бяха четири", каза Ивков. 

"Ако успеем да привлечем още един футболист, селекцията може да приключи. Възможен е компромис евентуално с още един играч при започнала подготовка", допълни той. 

"Лагерът е едно от немалки разходни пера и ще бъде осигурен. Без лагер няма как да се очаква чисто спортно-технически да се подобрим. Най-важното е хората да гледат отбора си непримирим и да отговаря на името Левски. Станимир Стоилов направи компромис с изискванията си за лагер и подготовка. Успяхме да осигурим такъв в Анталия. Футболистите ни са нашия най-голям капитал". 

"Договорът на Миланов изтича лятото, мисля че ще остане футболист на Левски, но решенията в тази насока не са мои“.

„Не можем да сравняваме този период на Мъри Стоилов с миналия. Тук мнението ми се различава от това на Сираков и Стоилов. Две години мисля е кратък период за подобно начинание, но дано бъда опроверган. Мажоритарният собственик е доста по-смел в мечтите от мен", каза още той. 

„Мъри Стоилов е на договор, на заплата, но не е взимал пари за работата си дотук. Дължим по две заплати. Имаме спешни плащания вън от клуба. Станимир е най-малкия проблем, защото не говори за сумите, които му дължим. Най-вероятно няма да изчистим всичко до Нова година“.

"Ако се наложи, може да се лишим от наши футболисти на добра цена, а ако се наложи и на не толкова добра", призна Ивков.