Левски посреща Ботев Враца в мач от 5-ия кръг на efbet Лига. Двубоят на "Виваком Арена Георги Аспарухов" започва в 18.45 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg ще проследим всичко най-интересно. Станимир Тренчев ще ръководи срещата тази вечер.
 
Само след няколко дни на "сините" им предстои реванш с Апоел Беер Шева от Лигата на конференциите и със сигурност мачът с Ботев Враца ще бъде изигран с мисъл за Европа. Контузия в глезена по време на първия двубой в Израел (0:0) получи универсалният боец Марин Петков, който със сигурнос пропуска не само днешната среща, но и всички двубои в следващия месец. Жереми Петрис, и Кристиан Димитров още не са възстановени напълно и е малко вероятно треньорът Николай Костов да рискува с тяхното включване в игра срещу врачани. Очаква се наставникът на "сините" да направи няколко промени в състава, които са част от ротацията в отбора от началото на сезона. 
 
Ботев Враца идва в минорно настроение в столицата, след като допусна цели 9 гола в последните два мача. Отборът има само една победа от началото на сезона и заема 13-ото място във временното класиране. Треньорът Даниел Моралес няма да може да разчита на Диого Барбоса, който изтърпява наказание, както и на контузения Мирослав Маринов. Мартин Смоленски и Марко Мажуга обаче са възстановени и попаднаха в групата за гостуването в София. 
 
Последните три срещи между двата отбора бяха спечелени от Левски с един и същи резултат - 2:0. Преди близо две години врачани измъкнаха 0:0 на  "Георги Аспарухов".

подкрепя българския спорт