Ръководството на Левски излезе с официална позиция след вчерашния мач с Лудогорец, който "сините" загубиха с 0:1. Попадението бе дело на Руан Крус. "Сините" изразяват своите претенции, като са изложили няколко грешни според тях ситуации, но признават, че е имало и такива в ущърб на Лудогорец.

Ето какво гласи съобщението от „синия“ клуб:

В неделя вечер бяхме свидетели на грозна подигравка с най-големия клуб и вярната му публика. Ние като ръководство сме възмутени и огорчени от престъпното съдийство на Георги Гинчев, неговите асистенти и видеоасистент реферите. Предлагаме на вашето внимание видео със ситуации, които категорично уронват престижа на футболната игра.

Достатъчно е обаче само да се спрем на 62-ата минута, в която Руан Секо намери с бутоните опорния крак на Пламен Андреев, малко след като бе получил жълт картон. Нарисувана ситуация за втори жълт/червен картон, но разбира се, това не се случи, макар че самият футболист чистосърдечно призна, че е трябвало да бъде изгонен. Добавяме и факта, че играчите на „Лудогорец“ съпровождаха съдията и го „съветваха“ през почти цялото време на двубоя. За такива прояви в Европа „орлите“ често остават с 10, а понякога и с 9 души, но у нас, за съжаление, могат да си позволят подобно поведение. Пълният стадион и футболният празник, който за пореден път нашите верни фенове сътвориха, не заслужават подобно отношение.

Искаме дебело да подчертаем, че грешки имаше и в обратната посока и не търсим оправдание за загубата само с рефера. Те обаче бяха като компенсация за ситуациите, в които бяхме ощетени. Недопустимо е за най-големите мачове в родния футбол да бъдат назначавани съдии, които нямат необходимите съдийски качества, ниво и опит за такива двубои. Същите дори нямат статута на международни съдии. Това е отговорност на Съдийската комисия, която за пореден път не си върши работата, за която е избрана и получава подобаващо възнаграждение за това. Същата ръководи футболните срещи в конюнктурен интерес, а не в интерес на футболния продукт, който следва да радва феновете. Изграденото недоверие във футболните съдии през последните години опорочават труда на клубовете, поради което настояваме за дербитата в нашето първенство да се канят чуждестранни рефери.

„ПФК Левски“ заявява, че няма да толерира нито ден повече гаврата с любимия на милиони клуб. Заради подобно престъпно и страхливо съдийство цялостното ниво на футбола ни е такова. Призоваваме за пореден път да се вземат мерки срещу тези прогнили порядки да се толерират определени клубове чрез съдийски наряди, програма и всякакви други похвати. Силно се надяваме този път нещо да се промени в интерес на футбола в България.

За ръководството на БФС на бъдещ конгрес на централата нашият глас е равен на гласа на „ФК Злокучене“, но нека не подценяват обществената значимост и фенска подкрепа на най-обичания отбор в България. Не е важно колко дълго си управлявал, а какво си оставил след себе си за доброто на най-обичания спорт.