От Левски са отправили запитване към БФС дали могат да играят с руски клубове по време на зимната си подготовка в Дубай. "Сините" ще прекарат около месец в ОАЕ, като лагерът им започва в началото на януари. 

От родната централа са препратили въпроса към УЕФА, откъдето са дали положителен отговор, научи Gong.bg. При това положение е възможно сред съперниците на столичния град през зимата да има и отбори от Русия. 

Както е известно, УЕФА извади всички руски клубове от турнирите под своята егида заради войната в Украйна. Същото се случи и с националния отбор на Русия, който не участва в квалификациите за Евро 2024, а освен това беше изваден и от плейофите за Мондиал 2022. Въпреки това контролни срещу с клубове от Русия са разрешени. Голяма част от тях предпочитат Дубай за лагер преди подновяването на местната Премиер лига. 

На Левски му предстоят два мача с Лудогорец - за първенство и за SESAME Купа на България. След това отборът ще бъде пуснат в почивка, а тимът се събира в първите дни на 2023 година. Чужденците ще се присъединят към "сините" директно в Дубай.