Отборът на Левски изказа своята благодарност към феновете на клуба. "Сините" привърженици са събрали над 1,7 милиона лева в полза на клуба в последните три месеца, това съобщиха от официалната страница на Левски във"Фейсбук".

Според данните, столичният тим е генерирал приходи от общо 1,995,735 лева, като 88% от тях са дошли от привържениците под формата на дарения, продажба на артикули, билети и абонаментни карти.

20 снимки

Разходите на 26-кратните шампиони за периода пък възлизат на 2,242,925 лева, като от тях 47% са били за заплати, 16% за вноски и разходи към НАП, а 14% за организация за мачовете на първия тим.

Ето какво гласи съобщението на клуба: 

 
👏Поклон пред нейно Величество - синята публика!
💙 За по-малко от три месеца синята общност направи чудеса от храброст и прослави за сетен път любимия клуб по цял свят! Уроците по любов не могат да бъдат описани с прости цифри и сухи факти, но статистиката за месеците февруари, март и април е повече от красноречива...
🔥Приносът на привърженици е впечатляващите 88% от всички приходи за този период! В това число влизат дарения, артикули, билети и абонаментни карти. Общите приходи на клуба възлизат на 1,955,735 лева, а феновете са отговорни за 1,718,374 лева от тях. В графиката за дарения се включват и 143,000 лева дарени от Александър Ангелов в началото на кампанията.
📉Разходите възлизат на 2,242,925 лева като 47% са за заплати, осигуровки и данъци, 16% разходи към НАП и 14% организация за мачовете на първия отбор.
💳 МЕСЕЧЕН АБОНАМЕНТ - В дарителската кампания съвсем скоро ще бъде включен и дългоочаквания НОВ канал, а именно месечен абонамент през дебитна и кредитна карта! По този начин всяко синьо сърце в България или чужбина ще може да дари средства чрез карта, както и да се абонира за регулярна месечна вноска, която да се удържа автоматично. С това отключваме и последната и, надяваме се, най-удобна опция за финансиране. Очаквайте подробности в следващите post-ове!
👊Един за всички, #ВсичкиЗаЛевски!