Левски приема Дунав Русе днес от 18:30 часа в последния двубой от междинния 14-и кръг в efbet Лига.

26-кратните шампиони излизат за задължителна победа срещу русенци, като трите точки ще ги върнат обратно на второто място в таблицата и ще съкратят аванса на Лудогорец на 4 пункта.

Възпитаниците на треньора - Петър Хубчев ще се опитат да постигнат втора изразителна победа над Дунав след победата с 4:1 в Русе на старта на шампионата, която да стопли сърцата на феновете, решили да подкрепят отбора в очакваното студено и дъждовно време днес.

Наставникът на домакините ще се довери на позната единайсеторка. На вратата ще застане Миятович. Карето пред него ще е съставено от Миланов, Ейолфсон, Рейш и Горанов. В средата ще оперират Райнов и Тиам, а пред тях играта ще връзва Мазурек. По фланговете ще пробиват Станислав Иванов отдясно и Паулиньо отляво, а в центъра на атаката ще е Найжъл Робърта.

Дунав пристига разколебан в София. Гостите са във финансова криза след оттеглянето на президента - д-р Симеон Симеонов. Треньорът – Людмил Киров ще е без контузения централен бранител Росен Колев, който е извън строя до края на ноември.

Левски не е вкусвал поражението от русенци на “Герена” нито веднъж в цялата си история. Днешните съперници са кръстосали шпаги 29 пъти, като в тях “сините” са постигнали 25 победи, а четири пъти схватките са приключили без победител.