Столичният гранд Левски започва с приятелските срещи днес, 17 януари. Точно в 15:00 часа „сините“ ще се изправят срещу унгарския Вашаш в Белек, Турция.

Двубоят между отборите от столиците София и Будапеща ще може да проследите на Gong.bg минута по минута.

Левски ще излезе в първата си проверка след сравнително тиха зима засега. Отборът има само един входящ и един изходящ трансфер. Бразилецът Роналдо бе продаден на руския Ростов, а на неговото място дойде сънародникът му Фабио Лима. Продължават спекулациите за нови попълнения на „Герена“, но за момента изглежда, че няма нищо пред финализиране около селекцията.

Новост спрямо есенния полусезон е отлъчването на Андриан Краев и Жереми Петрис от представителния тим. Дуото се готви с дубъла.

Отборът на Николай Костов стартира занимания на 12 януари, а именно с щаба на специалиста е свързана една от малкото промени в синьо през зимата. В екипа на Костов като помощник влезе бившият старши треньор на Пирин и Миньор Перник – Красимир Петров.

Опонентът на Левски – Вашаш, към момента е четвърти във втора унгарска дивизия. Тимът от Будапеща е съставен на 99% само от унгарци.

Вчера Вашаш изигра втората си контрола в Белек и загуби с 1:6 от косовския Дрита. През 50-те години на ХХ век Вашаш е сред символите на силния тогава унгарски футбол. Отборът има 6 титли и 4 купи на страната, а може да се похвали и с полуфинал в КЕШ (б.р. - предшественикът на Шампионска лига).