Днес столичният Левски ще се изправи срещу австрийския гранд Рапид Виена във втората контрола от зимната си подготовка на турска земя. Отборът ще трябва да пътува от Алания до Белек, като Петър Хубчев има на разположение всичките си играчи, но вероятно няма да рискува с пускането в игра на Найджъл Робърта. 


Двубоят между двата тима е с начален час 14:00 часа и ще бъде пряко предаван по DIEMA SPORT, а Gong.bg ще проследи срещата и ще Ви представи всичко по-интересно от нея. 


Съперникът на "сините" е трети в австрийската Бундеслига и се намира на 10 точки зад втория ЛАСК Линц и на 12 зад лидера РБ Залцбург.

Това ще бъде втора проверка за Левски за новата година, след като преди няколко дни момчетата на Петър Хубчев се наложиха с 3:2 над най-титулувания арменски клуб - Пюник

Този мач ще бъде по-специален за един от футболистите на Левски – Дени Алар. Нападателят акостира на стадион "Георги Аспарухов" именно от австрийския гранд. Той е преотстъпен до края на шампионата, а след това сините могат да откупят правата му.

Наставникът на "сините" прави всичко възможно да предпази отбора от случващото се около шефа на клуба, Васил Божков, и индикациите за неясно финансово бъдеще. Вчера той взе решение да закрие тренировките на отбора и спря достъпа до тях дори на журналистите, които отразяват "синия" лагер в Турция. След заминаването на отбора Хубчев не е имал нито една медийна проява, а след първата проверка на тима пред камерите застана помощникът му - Георги Донков.

С отбора още е и Димитър Ганев, един от шефовете в "Национална лотария", който ще наблюдава днешната контрола с австрийския тим.