Исковата молба на "Главболгарстрой" срещу ПФК Левски е за повече от 3.8 млн. лева. Стана ясно, че сумата е свързана със задължения на футболния клуб към строителната компания около изграждането на сектор А на стадион "Георги Аспарухов".

Срокът за изплащане на сумата е бил до 29 януари 2020 г. Преди седмица от "Главболгарстрой" обявиха, че фирмата има да получава над 3 млн. лева с ДДС от Левски. 

Тогава от компанията изтъкнаха, че са склонни на споразумение за разсрочено плащане на задълженията за пет години. 
Собственикът на Левски - Георги Попов, посочи, че главницата на задълженията към компанията е 2 738 162 лева, а лихвите към 31 декември 2019 г. възлизат на 366 130 лева. 

"Нашите икономисти и счетоводители считат, че не дължим тези пари, и ще се съдим", заявиха от ръководството на сините.

Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“ бе взривен на 3 февруари 2013 г., а строежът на новата трибуна продължи повече от три години и в настоящия си недовършен вид тя беше открита на 23 април 2016 г. 

Ръководството на Левски вече обяви, че още през август от "Виваком" са отправили писмена претенция за връщане на дължими пари в размер на около 3 млн. лева. Собствеността във футболния клуб се смени в началото на март 2019 г., като зад нея застана Васил Божков. Тогава задълженията на сините бяха над 32 млн. лева, като основна част от тях бяха свързани именно с изграждането на сектор А.

Преди ден изпълнителният директор на "сините" - Павел Колев, призна, че клубът е заплашен от отнемане на точки заради загубено дело за 30 хил. евро. В крайна сметка,  вчера стана ясно, че сумата е платена и клубът се размина със санкцията.