Време е за първото дерби на сезона в efbet Лига. Левски посреща Славия на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Двубоят стартира в 21:00 часа и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, както и на онлайн платформата PLAY DIEMA XTRA. Gong.bg ще проследи всичко най-интересно преди, по време и след двубоя на „Герена“.

„Сините“ продължават търсенето на нов генерален спонсор. За ммента Живко Миланов остава начело на тима, въпреки че няма „Про“ лиценз.

Добрата новина за столичани е, че договорите си с клуба подновиха Борислав и Радослав Цоневи, Андриан Краев и Валери Божинов. Съвсем скоро се очаква примерът им да последва и Николай Михайлов.

Левски успя да привлече до момента двама нови – Христофор Хубчев и Христос Шелис.

„Сините“ се опитват да си върнат бившия капитан Иван Горанов, а в същото време клубът проявява интерес към Георги Миланов, Исмаил Иса и Преслав Боруков.

По-рано през седмицата Константин Баждеков стана изпълнителен директор на Левски. Той ще изпълнява длъжността до 31 август, когато ще бъде проведено Общото събрание.

От своя страна Славия запази гръбнака си от миналия сезон и през лятото успя да се подсили с Венцислав Керчев, Людовик Соарес и Тони Тасев.

Клубът напуснаха Ивайло Димитров, Филип Антовски, Надер Гандри, Михаил Александров и Владислав Узунов.

В същото време ветеранът Георги Петков подписа договор за още една година, като в момента е на 45 години.