Отборите на Левски и Царско село се изправят един срещу друг в двубой от 17-ия кръг на efbet Лига на стадион "Георги Аспарухов". И двата тима посрещнаха паузата за националните отбори с отворени обятия, защото и двата тима записаха тежки поражения в последния кръг. "Сините" отстъпиха като гости на Ботев Пловдив, а "царете" загубиха у дома от Дунав.

Новините в лагера на Левски са добри, с оглед на това, че Насиру Мохамед, Робърта и Мазурек са възстановени. Нашименто все пак остава под въпрос, а Станислав Костов и Илия Юруков остават контузени, но нападателят отново тренира с отбора.

Хали Тиам, Живко Миланов и Райнов са с изтичащи договори, но се очаква съвсем скоро да се влезе в преговори. Все по-усилено се говори за входящ трансфер на Симеон Славчев, който изглежда, вече е ненужен в състава на Карабах.

От друга страна наставникът на "царете" Никола Спасов заяви, че целта пред отбора е да събере 20 точки до зимната пауза. В последната си контрола отборът завърши 0:0 с Хебър. Перлата на отбора от Околовръстното - Родни Антуи е все по-желан от водещите тимове в efbet Лига.

Именно футболистът на Царско село се разписа в 6 от мачовете на царете – в 3 от тях вкара по 2 гола, с които тимът без изключение стигаше до победата, и в три отбеляза по веднъж, което обаче не се оказа достатъчно дори за точка в тези двубои

Любопитен факт преди двубоя е, че тимът на Петър Хубчев е единственият отбор през настоящия сезон, срещу който още не е свирена дузпа. Сините пък са изпълнили едва един наказателен удар – в първия кръг срещу Дунав (4:1), превърнат в гол от Давиде Мариани.

В своя първи двубой с Царско село сините вкараха двата най-късни от всичките си 32 гола в първенството – Робърта се разписа в 88-ата минута и 51-вата секунда, Станислав Иванов – в 90-ата минута и 32-рата секунда.