Левски излиза срещу босненския Тузла Сити в четвъртата си проверка по време на зимния си подготвителен лагер в Белек, Турция. Срещата стартира в 16:00 часа и ще може да я наблюдавате на живо в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на платформата PLAY DIEMA XTRA. На сайта Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от контролата.

„Сините“ все още търсят първи успех в проверките на турска земя, след като до този момент допуснаха три поражения – с 2:3 от втородивизионния унгарски Вашаш, с 1:2 от украинския Олекаснадрия и във вторник от косоварския КФ Дукажини със същия резултат. В първите два мача столичани повеждаха в резултата, но позволиха на опонентите си да стигнат до обрат.

Днешният съперник Тузла Сити е на деветата позиция (от 12 отбора) във временното класиране на елитната дивизия в Босна. Тимът е шампион на местната втора дивизия от сезон 2017/2018, когато за първи път се изкачва в елитната дивизия, в която през 2021/2022 завършва като вицешампион, което е и доброто класиране на тима. Треньор на отбора е 65-годишният сръбски специалист Славко Петрович.

До края на подготовката си в югоизточната ни съседка Левски ще изиграе още пет контроли – срещу Баник Острава (30 януари, вторник), украинския гранд Динамо Киев (2 февруари, петък), Шахтьор Донецк U19 (3 февруари, събота), казахстанския Кайсар (6 февруари, вторник) и латвийския Рига (7 февруари, сряда).