Уругвайският централен защитник Хоакин Фернандес Пертусо е на прага да стане част от отбора на Левски, след като завърши процедурата по издаване на необходимите документи за работна виза в България. В момента защитникът се намира в Уругвай, където урежда последните формалности и се очаква скоро да пристигне в Европа.

25-годишният Пертусо вече се е договорил с Левски за договор за година и половина с възможността за допълнителни 12 месеца. Той ще се присъедини към столичния гранд като свободен агент след престой в уругвайския Атенас и нидерландския Хееренвеен.

startphoto.bg
75 снимки

Фернандес Пертусо е универсален защитник, като може да играе както в центъра на отбраната, така и като ляв бек. Предимство за него е, че притежава италиански паспорт, което му позволява да не заема място в квотите за играчи извън ЕС, и ще бъде първият уругваец, облякъл синята фланелка на клуба.

Пертусо е имал участия за националния отбор на Уругвай до 20 години. Той се очаква да бъде третото ново попълнение на клуба през зимния трансферен прозорец след Фабио Лима и Карлос Охене. С неговото привличане, чуждестранният контингент на Левски ще се увеличи, като към настоящия момент в отбора има още 9 чужденци, с изключение на Жереми Петрис, който бе продаден на белгийския Шарлероа, и Роналдо, продаден на руския Ростов.