Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков обяви, че главницата към НАП е погасена. От клуба са превели 6 342 000 лева, за да спрат да текат лихви по дължимите суми към агенцията. На пресконференция Наско Сираков каза, че са били изплатени общо 13 милиона лева просрочени задължения към различни институции и доставчици.

Относно задълженията към бившия собственик на "сините" Васил Божков, той обясни, че казусът е правен и предстои да бъде решен, въпреки че двамата не са се чували или виждали скоро.

"За последната една година Левски е платил по изпълнително дело, главница 6 342 000 лева. В момента за първи път от повече от 15 години Левски не дължи повече суми по главницата към НАП. Миналата година по това време течаха по 2500 лева на ден само лихви към приходната агенция“, обяви Наско Сираков.

"Текущи задължения през тази една година са платени 4 004 000 и 2 500 000 милиона са платени към дистрибутори и доставчици. Общо близо 13 милиона лева", допълни собственикът на тима. 

След тези думи Наско Сираков се извини на треньорското ръководство. И уточни, че заради опитите да се погасят задълженията, селекцията на клуба не е била на ниво.

start-photo.bg
66 снимки

„Затова нашата скамейка е къса и играем с 13-14 човека, когато ни излязат 3-4 човека вече е ужасяващо, това няма да се повтори повече. Неслучайно казах, че най-важната битка на Левски е срещу НАП, на път сме да я спечелим. Дължа огромно извинение към треньорското ръководство, макар че те знаеха при какви условия ще работят. Никога повече няма да се наложи треньорът да се обръща към пейката и да вижда 2-3 играчи, с които може да обърне мача“, добави Наско Сираков.

„За всеки един продаден играч, ще има ново попълнение, работи се по селекцията, минимум 18 опитни играчи трябва да имаме. Най- важното нещо за нас през тази година беше да отпадне угрозата от Левски – да слага тирета, запетайки, въпросителни знаци, убеден съм към този момент, че такава угроза няма.

„Приказки от типа, че държавата няма да заколи златната си кокошка... Такива приказки мен не ме устройваха, не искам държавата да се притеснява от Левски, искам държавата да уважава Левски. Бяхме в будна кома, да. Един финансов гений го каза, да, бяхме в будна кома. Сега излязохме от това състояние“, допълни Сираков.

Относно стадион „Георги Аспарухов“, собственикът каза: „Не е тайна, че от повече от 6 месеца работим и искаме да придобием правото на строеж на стадиона, искаме да вземем стадиона за 30 години. Цялата документация е подадена. Сега вече работим отлично и с Общината, надявам се този въпрос да се реши.“

Запитан за задълженията на Левски към бившия собственик Васил Божков, Сираков отговори: "Не виждам начин как може да се реши този въпрос. Аз разчитам на думата на Васил Божков, че никога няма да си поиска тези задължения от клуба. Проблемът за Левски е, че тези задължения стоят в балансовата сметка.“

Той допълни, че не е водил преговори с Васил Божков за изчистване на този казус.

„Не съм се виждал от много години, чувал съм се по телефона с него. Ще инициираме разговор, да видим какво може да се направи. Много е сложен правно този казус, ще трябва да се обмисли. Ще направим опит. Мисля, че са някъде към 16-17 милиона с натрупаните лихви. Но аз съм убеден, че г-н Божков няма да ги изиска и ще удържи на думата си“, каза още Наско Сираков.

"Аз правя това, което смятам, че е правилно. Няма човек, който да се хареса на всички, нормално е да има фенове, които са против мен, не приемам действия, които влияят на представянето на отбора. Обаче се съобразявам и с това нещо. Когато мисля, че нещо е правилно за Левски, аз го правя. А широката синя общност може да го прецени", допълни Сираков.