След днешната пресконференция на новия мажоритарен собственик на Левски Наско Сираков стана ясно, че бъдещето на старши треньора Петър Хубчев в тима е несигурно. 

Голяма е вероятността обаче двете страни да се разделят. Представянето на Левски от началото на годината е изключително незадоволително. Тимът няма победа, а освен това и шансовете си за спечелването на Купата на България драстично намаляха след вчерашната загуба с 0:2 от Локомотив Пловдив в първи полуфинал от турнира, изнасяйки една от най-слабите си продукции през кампанията. 

Георги Димитров/Gong.bg
51 снимки

Не е ясно и самият Хубчев до колко иска да продължи работата си на "Герена". На този етап бившият национален селекционер отказва коментар. 

"Сините" обаче вече имат готов вариант за заместник на Хубчев. Ръководството на столичани се е спряло на бившия наставник на тима Ясен Петров. Разговори с Петров вече са водени и той е дал принципното си съгласие отново да води 26-кратните шампиони, пише Топспорт. 

51-годишният специалист бе начело на Левски през сезон 2010/2011. Тогава бе и последното запомнящо се участине на "сините" в Европа. Тогава тимът игра в груповата фаза на Лига Европа, където надви Гент и Спортинг Лисабон. В квалификационните кръгове бяха елиминирани Дъндок, Калмар и АИК.

Петров е без отбор от юли 2019 година, когато се раздели с Шъдзяджуан. 

Ако преговорите с Пловдивския Джанини пропаднат в последния момент, Левски има и временен вариант за треньорския пост. Това е Георги Тодоров. Специалистът води "сините" в края на миналия сезон, когато Георги Дерменджиев бе уволнен.