Ръководството на Левски планира да изразходва сериозна сума за подсилване на тима през зимата, за да може да се опита да сложи край на дългото чакане за трофей от 2009 година насам. “Сините” изпращат 2019 година на второто място в efbet Лига, като изостават на 5 точки от лидера Лудогорец. Те приемат този съперник и на 1/4-финала за Купата на България на “Герена”. 

Шефовете на клуба са заделили 1 милион евро за попълнения. 1/4 от тази сума вече бе изразходвана за привличането на Деян Лозев от Арда, съобщава Тема спорт. 26-годишният играч ще е алтернатива на Живко Миланов и Станислав Иванов по десния фланг. Освен Лозев, на “Георги Аспарухов” акостира и Симеон Славчев, но той пристигна без трансферна сума, след като скъса договора си с азербайджанския Карабах.

В момента Левски води преговори за закупуването на холандския плеймейкър Стайн Спирингс, който е собственост на Валвайк. За него от “Герена” са склонни да дадат около половин милион евро. Ако си осигури подписа му, спортно-техническият щаб ще разполага с още 250 хил. евро за още един футболист.

В полезрението на “сините” е централният защитник на Ботев (Пд) Кристиан Димитров. Той бе искан още през лятото, но тогава до трансфер не се стигна.
От “Герена” проявяваха инетрес и към исландеца Гудмундур Тораринсон, но за момента той не е приоритет, след като клубът вече се подсили на неговата позиция със Симеон Славчев.