Легендата на ЦСКА Христо Янев разказа пред NOVA за своята благородна кауза, която цели да привлече внимание към децата в нужда, които имат проблеми с комуникативното развитие. 

В тази връзка бившият състезател и наставник на „червените“ започна изкачване на най-високия връх в Западна Европа – Мон Блан (4810 метра).

Янев е инициатор на кампанията #ВсякоДетеЗаслужава - история с бъдеще. Основател на Сдружение “Седем истории”, той подема благотворителна кампания за изграждане и оборудване на съвременен терапевтичен център за деца с късно проговаряне, аутистичен спектър и емоционално-поведенчески проблеми в развитието.

9 снимки

"Надявам се и самото изкачване да е успешно. Моята кампания да бъде такава. Да може да привлечем колкото се може повече хора към тази кауза. Децата с аутизъм са нещо, на което ние трябва да обърнем внимание, защото някои от тях може да станат едни от най-големи гении, които да развият таланта и потенциала, който имат. Иска се от нас просто да им подадем ръка и именно затова искаме да изградим този център, за да могат да получат най-адекватната, точна и навременна намеса в тяхното развитие. Моята цел е да привлека колкото може повече хора към кампанията "Всяко дете заслужава" и едно пожелание към всички хора да не забравят, че всеки човек насреща има проблеми, за които знаем. Трябва да бъдем толерантни към всеки човек и един път в живота си да отворим сърцето си. Да направим нещо, което дори не сме си и помисляли. Всеки един, който иска, може да проследи цялото изкачване в нашия сайт. Там ще се следва всяка моя стъпка. Всеки един, който иска да подкрепи кампанията, може да влезе на сайта и да го направи. Колкото му сърце позволява и колкото душа му иска", сподели той.

"Ако всичко е наред и се прибера жив и здрав и сме изпълнили нашата цел, ще събера фланелки да зарадвам българския фен с някои от най-големите отбори, с фланелки, подписани от целия отбор. Говоря за Барса, Ливърпул, Атлетико Мадрид, Астън Вила, Селтик, Манчестър Юнайтед, Челси. Моят приятел Оливие Жиру ми обеща, че също ще се включи в кампанията. В края на годината съм подготвил, ако всичко е наред, да направим благотворителен концерт, на който да поканим някои от най-големите звезди", разкри още Янев.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.