Легендарният нападател на Левски – Мишо Вълчев, коментира за ситуацията с централните нападатели на „Герена“. Към днешна дата бройката им удари пет, след като бе привлечен Билал Бари.

„Много са нападателите в момента. Съвсем скоро, според мен, няма да са толкова. Просто финансовите проблеми на Левски продължават да не са решени. Клубът не може да си позволи да плаща на петима играчи за един пост. Вероятно Робърта ще бъде продаден, а ако не – Илия Димитров ще го преотстъпят – уверен е Вълчев – При условие, че играят в схема с двама нападатели, както беше срещу Монтана, може би е добре да имаме 4 опции. Но 5 са много“, коментира Вълчев пред „Мач Телеграф“.

Що се отнася до това кой ще играе, според мен единият със сигурност ще е Робърта. Божинов като го гледам все ще си влиза за по няколко минути.

Антон Узунов
58 снимки

Колкото до Билал Бари – не съм го наблюдавал и нямам впечатления от играта му. Ще го следим и ще видим. Дано да не стане като много преди него, които са добри, но като дойдат в Левски не се представят силно“. Мишо Вълчев коментира и схемите на игра, която ползва Стоянович, както и представянето срещу Монтана.

„За мен по-добрият вариант е с един чист нападател, човек зад него и две крила. При 4-4-2 двамата нападатели често си пречат и няма достатъчно пространства. За мен, ако са двама, единият да е изтеглен по-назад. Предполагам, че с по-силните противници ще играем с един. Макар че за по-силни трудно може да се говори. В България почти всички са на едно ниво.

Иначе това, което видях срещу Монтана, не ми хареса много. Не смятам обаче, че трябва много да критикуваме тези играчи. Те толкова могат“, завърши той.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.