Името Куентин Зеедорф определено приковава вниманието в селекцията на Славия. Племенникът на великия Кларънс Зеедорф подсили "белите", а за връзката си с чичо си и кариерата си в България - той говори пред "Домът на футбола".

"Започнах с футбола, когато бях на пет години. Преди това тренирах плуване. Винаги съм гледал играта на чичо ми, а той се състезаваше на най-високо ниво. Това ме караше да мечтая и да следвам неговите стъпки. Говоря с него за играта си, дава ми съвети как да се подобрявам. Все пак е мой чичо", сподели той.

"Смятам, че дори да си от известен род не трябва да спираш да се трудиш. Да, много хора ме приемат като племенникът на Кларънс Зеедорф, но е важно как аз ще се покажа на света", допълни Куентин.

"Всеки шампионат има своите силни и слаби страни. Тук мога да покажа качествата си. Когато дойдох за първи път в Славия, трябваше да се боря за мястото си. Връзката ми със съотборниците ми е страхотна, тук се чувствам като у дома си. Преди да дойда, знаех, че България е футболна страна. Чувал съм за представянето Световното през 1994-а. Христо Стоичков и Димитър Бербатов са страхотни футболисти", заяви футболистът.

"Последните няколко срещи усещам, че треньори, футболисти и клуб сме едно. Всичко върви по план и можем да постигнем добри неща на терена. Първата ми цел е да бъда в най-добра форма, а към момента да спечелим и мача с Локо София", каза още Зеедорф.

Какво още знае той за България и Славия - може да видите във видеото.

подкрепя българския спорт