Селекционерът на националния отбор на България - Младен Кръстаич, заяви преди контролата с Албания, че българският футбол скоро може да го няма.

"Въпросът за проблемите на българския футбол е много добър, но не мисля, че е точният момент да отговарям на него. Ако отговоря, ще изглежда като оправдание от моя страна и каквото и да кажа, някой може да го изтълкува като оправдание. Сърбия и Хърватия ги сравнете с България – вижте колко чужденци играят там и колко в българското първенство. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Аз се чувствам като българин. Трябва да се грижим за своите деца. И не би трябвало аз да уреждам български паспорти за български деца. Ако тази тенденция продължи, вас скоро няма да ви има. Може да пишете каквото искате, но това е истината, а тя понякога боли.

"За мен най важната е подкрепата на футболистите. Те са хората, които са истинският лакмус за това дали един треньор си върши работата или не. Имам подкрепата на Георги Иванов още от първия ден. При нас всичко е открито от първия ден. Казваме си всичко в лицето, а не да си говорим едно, а след като излезем да говорим друго. Няма никакви интриги нито при мен, нито при играчите", сподели още Младен Кръстаич.