Селекционерът на България – Младен Кръстаич, отново отказа да коментира бъдещето си начело на националния ни тим. Сръбският специалист говори преди приятелския мач с Албания утре.

„Имахме малко време да се възстановим от шока срещу Литва. В тези два дни работихме да вдигнем психологически отбора, не сме тренирали кой знае колко, правихме много видео разбори, както преди всеки мач. Това е нашата работа. Това е част от футбола, не сме на война и трябва да играем футбол. Дали бъдещето ми е свързано с България – виждате аз съм тук”, сподели Кръстаич.

startphoto.bg
24 снимки

Не искам да има напрежение към момчетата, върху мен може. Следвашият мач е приятелски, очаквам морална подкрепа. Колегата от Албания попита дали може да направим девет промени в мача, това е национален отбор, а не клубен отбор. Каквото има, хвърляйте го към мен. Най-важното не е дали аз ще остана, а момчетата. Проблемът не е Кръстаич, а момчетата да се развиват. Говоря в интерес на българския футбол. 

„Аз съм бил и друг път в такива тежки моменти. Ако не се вдигнете, това означава, че нямате характер. Аз съм успявал да се вдигна и друг път. Това е нормално. Тук на Балканите или вдигаме хората до небесата или ги закопаваме в земята. Ако ще хвърляте допълнително напрежение, хвърлете го върху мен, а не върху момчетата. В тима ни има момчета, които не играят в клубовете си, но те са най доброто. В бъдеще ще видите в бъдеще, че съм бил прав”, каза още Кръстаич.

"Въпросът за проблемите на българския футбол е много добър, но не мисля, че е точният момент да отговарям на него. Ако отговоря, ще изглежда като оправдание от моя страна и каквото и да кажа, някой може да го изтълкува като оправдание.  Сърбия и Хърватия ги сравнете с България – вижте колко чужденци играят там и колко в българското първенство. Ако в българското първенство не играят българи, по-добре да го закрием. Аз се чувствам като българин. Трябва да се грижим за своите деца. И не би трябвало аз да уреждам български паспорти за български деца. Ако тази тенденция продължи, вас скоро няма да ви има. Може да пишете каквото искате, но това е истината, а тя понякога боли."

"За мен най важната е подкрепата на футболистите. Те са хората, които са истинският лакмус за това дали един треньор си върши работата или не. Имам подкрепата на Георги Иванов още от първия ден. При нас всичко е открито от първия ден. Казваме си всичко в лицето, а не да си говорим едно, а след като излезем да говорим друго. Няма никакви интриги нито при мен, нито при играчите", сподели още Младен Кръстаич.