Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич говори пред медиите преди решителния реванш за Купата на България срещу Ботев Пловдив утре на "Българска Армия". Сръбският специалист заяви, че "червените" ще търсят победата през всичките 90 минути, защото равенството не ги устройва.

„Утрешният мач е най-важният. Това е реваншът и мислим само как да стигнем финала. Играем на двата фронта - за купата и първенството успешно. Полека ЦСКА отива там, където заслужава. Всички футболисти, с изключение на Томи Юрич са здрави. След днешната тренировка ще определим групата за утрешния мач. След първия мач – 0:0 е труден резултат, защото не трябва да допускаме попадение. Ще играем интелигентно, но ще търсим победата, защото това дава само възможност да играем на финал. Ще предложим интелигентна игра през всичките 90 минути", заяви Крушчич.

„Юрич се чувства по-добре. Два пъти разговарях с него и няма никакви симптоми вече. През първия ден имаше температура и болки в главата. Сега се чувства добре и няма никакви тежки симптоми. Всички футболисти и треньорски щаб даваме подкрепата си към него, за да излезе от тази ситуация", добави още той.

„Играем у дома срещу Ботев и нашата играта, която показваме в последните мачове ни дава поводи да се надяваме, че ще спечелим. Знаем качествата си и това, че сме по-добри. Показахме го и в последния мач. Да, имаше грешки, но без тях не става. На прав път сме. Винаги играем за победа. Дали сме фаворити? Както искате ни определете. Утре няма фаворит. Играе се един мач и равенството не ни устройва. Може би тях, но не и нас", каза сръбският специалист.

„Съжалявам за решението с намаляването на публиката. Не съм много запознат с това. Концентриран съм в подготовката. Нашите фенове ни дават винаги подкрепа и със сигурност щеше да бъде по-различно, ако бяха повече. Надявам се и тези, които дойдат да ни подкрепят", добави Крушчич.

„Не е само Неделев в Ботев. Имат много добри футболисти – Тонев, нападателите, защитата. Концентриран съм върху нашата игра. Познаваме ги, защото играхме преди седем дни с тях. Тогава не успяхме да спечелим. Балтанов е най-ключовият им футболист, но това са техните проблеми. За мен е важно, че моите футболисти са здрави и да са на мое разположение“, заяви сърбинът.

„Трябва да вкараме гол, за да променим нещата. С изключение на този аспект, всичко друго ни се получи в първия мач – контролирахме играта, атакувахме и не им позволихме да ни застрашат. Надявам се да прогресираме, защото вкарахме три гола в последния двубой", каза Крушчич.

„Срещу Ботев ще пази Густаво Бустао. Стефано Белтраме беше болен и имаше съмнения за коронавирус. Беше неудобно чувство за всички нас, защото работихме сутринта, а след това ни направиха тестове и трябваше дълго да чакаме резултатите. Но след като ги получихме и всички бяхме с отрицателни показатели, се успокоихме. След това дойде настроението в тима. Белтраме имаше контузия и след това се разболя. Вчера тренира с отбора и може да играе утре срещу Ботев“", заяви Крушчич.

„Имахме анализ вчера на мача с Левски. Показахме си грешките и добрите ситуации. Срещу Левски имаше отборни грешки. Тактически нямахме никаква грешка, а индивидуални и слаба комуникация. При третия гол можем да кажем, че оставихме играчът им да вкара гол. Играхме добре тактически срещу Левски. Един след друг играем мачовете и е трудно да влезем в някакъв ритъм. Но постепенно това трябва да стане“, каза сърбинът.

„Ще видите дали ще има промени. Имаме много футболисти и може да правим ротации на различни позиции. Утре ще играе най-оптималният състав“, добави още той.