Треньорът на ЦСКА Милош Крушчич говори на пресконференция пред дербито с Левски утре. Сръбският специалист заяви, че съдбата му не зависи от двубоя със "сините". Той разкри дали ще може да разчита на основния си централен защитник Раул Албентоса за мача на стадион "Васил Левски".

„Това съперничество е най-красивото, което има българския футбол и спорт. Това трябва да бъде на здрави основи. Ще подходим сериозно, уважавам нашия съперник. Най-важното в този мач е да се потрудим и покажем най-силните си качества. В същото време да неутрализираме качествата на съперника, който има много такива. Нашата цел е да покажем качествен футбол, да бъдем интелигентни и умни. Трябва да направим добър резултат“, започна Крушчич.

Готови сме за двубоя. Раул Албентоса не е тренирал няколко дни с тима. Още е под въпрос за мача, но трудно ще го използваме“, добави още той.

„Настроението в отбора е добро. Казах и преди това, че трябва да играем умно. Да покажем нашите качества. По този начин ще победим“, каза сърбинът.

Милош Крушчич отговори и на въпрос дали този мач ще е решаващ за бъдещето му:

„Не. Всеки мач е решаващ.“

„Как ще играе Левски? Това е въпрос към тях. Дали ще играят агресивно, затворено и търпеливо? Това си е тяхно право. За нас е важно, как ние ще се представим. Ако играят агресивно, ние трябва да играем още по-агресивно. Много повече. Казах на футболистите да дадат всичко от себе си. Трябва да играят със сърце, но главата им да бъде умна. Вътре всичко да гори, но отвън да бъде хладно. Който играе с голямо сърце и желание, дори ако не бъде добър резултата за нас след като излезем от терена, да знаем, че сме дали всичко от себе си“, заяви Крушчич.

„Мисля, че играчите и треньорите не трябва да се занимават кой ще е съдия в този мач. Това, което зависи от нас е как ще се представим на терена. Уверен съм, че другите участници в двубоя ще се справят добре“, добави още сърбинът.

„В Левски има много качество. Ще се постараем да неутрализираме силните им страни. Играят с един и същи състав дълго време. Не правят много промени по него. Имат си стил на игра и ще се опитаме да ги неутрализираме, както и да се възползваме от слабите им страни“, каза Крушчич..

Нашата работа по подготовката за този мач е свършена. Имаме още една тренировка преди двубоя. Тя винаги е по-специална. Моят принцип е винаги да разговарям с играчите, независимо от предстоящия мач. Отделно работим и се подготвяме. Нищо повече не сме работили, правим същото, което и за другите мачове. Може да повишим някои разигравания или позиции на терена, но това е нормално. За мачът с Левски работихме – малко детайли, техните слаби и силни страни. Това е нормално“, заяви сръбският специалист.

„Футболистите и треньорите не се занимават с политика. Важно е само представянето на терена. Ако не беше Левски, нямаше ЦСКА, така и е обратното. Ако няма ЦСКА, няма да има силен Левски. Това съперничество трябва да е на здрави основи и да говорим само за футбол. Цялата публика също трябва да мисли така. Съперничеството да е чисто на футболни основи. Да победи, този който е по-добър“, добави още той.

Ilian Telkedzhiev, LAP.bg
9 снимки

Треньорът на „червените“ говори и за състоянието на дълго отсъствалия Рафаел Енрике:

"Тренира нормално вече два месеца. Постепенно влиза в игра. Не иска да го натоварвам излишно и получва различни игрови минути. Постепенно навлиза в работата. Енрике няма проблеми и се надявам да помогне още в мача с Левски. Ще видим само колко време ще получи“, заяви сърбинът.

„Тренираме различни варианти за мача. Начини на изнасяне на топката, позициониране на терена. Дали с един или с двама нападатели, няма значение. Важното в отделните ситуации е как се разполагаме на терена. Мислим различни варианти. Да ли в средата ще сме с трима или четирима. Това е тактическо решение. Работим за различни фази на организация на играта“, каза Крушчич.

Искам да се подготвям качествено за мачовете, пресконференциите, за всичко. Да мога да кажа думи на български. Открит съм. Искам да съм подготвям за всички неща (б.а. посочва лист хартия пред себе си, на която е написал думи на български). Не само на терена и извън него“, добави сърбинът.

Крушчич бе попитан дали това ще бъде най-големият мач в треньорската му професия:

„Вече два пъти играхме с Левски. Това ми е първо като старши треньор. Може да се каже, че ми е най-големият мач до момента, но аз не смятам така“, каза той.

„Нашите фенове не се нуждаят от мотивация срещу Левски. Уверен и убеден съм, че ще имаме голяма подкрепа от привържениците ни и нашата задача е да дадем всичко от себе си, за да зарадваме нашите фенове. Това е нашата цел“, заяви Крушчич.

„Трудно ще изненадаме Левски, но няма как да го кажа сега. Тогава няма да бъде изненада. Ще видим на терена какво ще се случи. За сега сме концентрирани само за мача с Левски и ще видим след това дали ще имаме нови играчи“, добави още той.