Христо Крушарски все още притежава 50 процента от акциите в Локомотив Пловдив, призна самия бизнесмен пред „Мач Телеграф“. Това означава, че новите собственици на „черно-белите“ все още не са изпълнили условията по договора да тяхното прехвърляне, който стана факт през пролетта.

Крушарски не участва в управлението от вече три месеца, но когато е в България не пропуска мачове на тима, който под негово ръководство спечели три купи и стигна до сребърните медали. В момента Крушарски е по бизнес в Южна Америка и затова не бе в официалната ложа на „Лаута“ при победата над Пирин Благоевград.

Официална "Facebook" страница на Локомотив Пловдив - www.facebook.com/lokomotivplovdiv
14 снимки

„Аз съм още наполовина собственик на Локомотив Пловдив, но въпреки това намерих начин да си купя абонаментна карта да помагам на отбора и по този начин. Чух от вас, че Димитър Бербатов е бил на два мача в Пловдив, а след това е отишъл на ЦСКА 1948 – Левски. Обикаля всички стадиони.  Имам питане към него като към кандидат-президент на БФС. Дали си е купил билет за някои от споменатите двубои? Инвестира ли малко в българския спорт или още са му зашити джобовете?, обясни Крушарски по телефона от Аржентина.

„Надявам се Локомотив, както тръгна добре и да продължава добре новото първенство. Пожелавам му успех“, каза още Крушарски.

Той прогнозира и, че в битката за участие в евротурнирите през този сезон сериозно ще се включат Черно море на Илиан Илиев и ЦСКА 1948.