Отборите на Крумовград и Ботев Пловдив ще премерят сили в мач от 21-ия кръг на efbet Лига. Срещата на футболния комплекс „Никола Щерев - Старика“ стартира в 12:00 часа и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. На Gong.bg също ще проследим всичко най-интересно от двубоя.


„Канарчетата“ осъществиха няколко трансфера през зимата. Отборът се раздели с голмайстора си Антоан Бароан, но пък привлече Георги Николов от Хебър. Освен това „жълто-черните“ се подсилиха и с друг футболист от тима от Пазарджик, а именно вратарят Матвей Игонен. Друго ново попълнение в сдас е централният защитник Сирики Диабате.

В клуба обаче има проблеми с визите на Иланда, Нвачукву, Джон Емануел и Китундо, които очакват да подпишат договори. Освен това двама футболисти на Ботев Пловдив тренираха на облекчен режим. Става въпрос за Уме Емануел и Самуел Акере, като не е ясно дали Душан Керкез ще може да разчита на тях за днешния мач.

По време на подготвителния лагер в Турция „канарчетата“ победиха Рубин Казан, Динамо Москва и Вайле Болдклуб, а преди това отстъпиха на ФК Пакши и Гурник Забже. На родна земя пък Ботев записа нулево равенство с Хебър в последната си контрола.

Крумовград също се готви в Турция. Тимът победи  Кечкемет, полския Корона Киелце и Гол Гохар. Крумовград записа равенство с Заглебие Любин и претърпя поражение от Борац Баня Лука с 2:3. На родна земя пък Марица Пловдив победи с 1:0 Крумовград в последна контрола и за двата тима преди старта на сезона. “Жълто-сините” подсилиха нападателната си мощ с бразилеца Матеус Соуса. От клуба обаче се разделиха с Раян Сенхаджи, който подписа в Русия, както и  Радослав Терзиев, който стана част от Спартак Варна.

Главен съдия на срещата между Крумовград и Ботев Пловдив ще бъде Георги Кабаков.