Левски се намира в сериозна криза, след като вече 11 поредни мача няма победа на сметката си. Оказва се обаче, че това за момента не се отразява особено на цената на играчите на "Герена". "Сините" звезди запазват пазарната си стойност, показва справка в специализираните сайтове и по-специално в "Трансфермаркт".

Най-скъпият играч на Левски си остава защитникът Хосе Кордоба. Той все още се котира на цената, която му бе поставена от чужди клубове, които пратиха оферти за него - 2 милиона евро. Това е огромен скок, като се има предвид, че той стартира почти от кота нула.

Същото важи и за Пламен Андреев, който го следва по петите, както и за Ноа Сонко Сундберг. Карето от играчи, струващи над 1 милион евро се допълва от Уелтон, който е оценен на 1,3 милиона. При него обаче има застой.

Трябва да се отбележи, че в предишни сезони, преди Станимир Стоилов да се завърне в клуба, цената на футболистите доста повече варираше, като бързо падаше и се качваше.

За "сините" добре говори и решението на Макрецкис да избере тяхната оферта пред тази на Ботев (Пловдив), където се твърди, че парите са по-добри, а и при провал не се правят чак толкова големи трагедии, както се случва на "Герена".

"Мач Телеграф"