Левски ще остане без един от най-важните си играчи през лятото, след като стана ясно, че халфът Филип Кръстев си тръгва след края на сезона 21-годишният футболист е под наем при "сините" от белгийския Ломел. Очаква се той да продължи кариерата си в чужбина. 
 
В края на миналата година Филип Кръстев и мениджърът му Николай Жейнов се срещнаха с представители на „Сити Футбол Груп“, където обсъдиха бъдещето на играча. Както е известно, правата на халфа се държат от Манчестър Сити, а белгийският Ломел е част от клубовете под шапката на собствениците на гражданите.
 
„По принцип трябва да ни питат и нас дали да го пратят в друг отбор, не сме безгласна буква. Да, имаме договор за представителство. Може би вече три години работим заедно. В този ред на мисли ни информираха, че има интерес от различни клубове, но към момента нямаме нищо. Филип беше много ентусиазиран. Посрещнаха ни много топло. Всички се отнасят с голям респект към него“, заяви тогава Жейнов.
 
Желанието на Станимир Стоилов е Кръстев да остане на “Герена”, но това е възможно само при клсиране за евротурнирите, което за момента изглежда малко вероятно.