Футболистът на ЦСКА - Вив Соломон-Отабор, коментира престоя си дотук на "Българска армия". Пред английска медия крилото говори предимно за кариерата си на Острова, но се спря за кратко и на настоящия си клуб. 

В момента Отабор се намира в Лондон, където живеят родителите му, и от думите му става ясно, че на този етап не планира да напуска клуба.

Ilian Telkedzhiev, Lap.bg
28 снимки

"Дадоха ни програма за подготовка, но аз си имам треньор, които ми дава упражнения и ги следвам", призна Соломон-Отабор.

"Препоръчаха ми да отида в България, казаха ми, че ще ми хареса и ще мога да играя в евротурнирите. Освен това клубът има традиции и история."

"В България имаше 3-4 случая на расизъм спрямо мен по време на мачове и в социалните мрежи, но такива неща не ми правят впечатление. Когато ти се случи, се ядосваш, но после осъзнаваш, че това са глупави, необразовани хора. Въпросът е как се справяш с тези ситуации. Клубът направи опит да ме защити, а и глобиха отбора, чийто фенове ме обиждаха. Но това са единици, като цяло хората в България са добри", заяви крилото.