Николай Костов говори след победата на Левски над Локомотив Пловдив с 2:1. Костов призна, че е било много „тежко и тегаво“ да се работи в такава обстановка и призна, че „сините“ са сигурно единственият отбор на Балканите, който е толкова разединен, агресивен и разделен на две публики.

„По принцип съм доволен като цяло от самия мач. Не очаквах да се създаде такава атмосфера. Поздравявам публиките на двата отбора. Не очаквах нашата публика да бъде толкова положителна към нашите играчи“, каза той на фона на викове „оставка“ от феновете на Левски.

start-photo.bg
80 снимки

„Винаги съм харесвал Томаш и Локомотив. Разбира играта и е ценен специалист. Винаги ще намери как да намери да изненада противника. Трябваше да предприемем по-дефанзивна игра през второто полувреме и се справихме нелошо. Владеехме добре топката, преминавахме умело. Намерихме даже и ситуации за добри контраатаки, можеше да вкараме още. До края на сезона трябва да очакваме Левски да се справя със своите противници. Напрежението падна, но не напълно. Знаете какво се случва в нашия клуб, трудна е ситуацията. Притесненията ни преди мачовете са как футболистите гледа към тези ситуации. Публиката ни винаги гледа върха, но трябва да изкачим планината, за да стигнем до върха. Искат се бързи резултати, няма смисъл да се говорят тези неща. Предстоят анализи. Не трябва да се срамуваме от това, което постигнахме тази година. Много беше тегаво и тежко да работим в такава среда“, продължи той.

„Противоречията в един отбор са дълга тема, особено от публиката. Може би сме единственият отбор на Балканите, който има такива явни, груби и агресивни противоречия и разделения между двете публики. Майкон е готвен от нашия отбор и по стила му. Трябва да се работи повече, обяснил съм и на ръководството тези неща. Търпението е нещото, което може да помогне да се изгради. Онези, които танцуваха, бяха критикувани и осмивани от онези, които не чуваха музиката. Така се получава и с нашия отбор“, завърши Николай Костов.