Новият председател на Съвета на директорите на Ботев Пловдив Радослав Кошински предупреди всички отбори в страната, че моделът "Бащица" вече е минало и всеки е изправен пред опасността да последва съдбата на Левски и Дунав Русе, които изпитват изключителни проблеми във финансово отношение.

„Всеки отбор в България го грози съдбата на Левски, на Дунав и на другите български отбори, които взеха да окапват един по един, поради простия факт, че така нареченият модел „Бащица“ в българския футбол вече приключи. Очевидно е, че в света се задава нова икономическа криза. България няма да я подмине. Бизнесът започва да гледа все повече и по-консервативно на своите разходи", сподели той пред радио "Пловдив" за предаването "Антена спорт".

"Разходите за българския футбол практически са невъзвръщаеми, така че очаквам това да се случи като пандемия в българския футбол", разкри мрачната си прогноза Кошински.

"Пътят оттук нататък е не да търсим новия бащица, който да вземе да налива шестцифрени суми безусловно, безкрайно и срещу тях да не получава нищо, а българските клубове трябва да започнат да разсъждават като едни търговски дружества, да започнат футбола да го виждат като един продукт и да започнат да търсят всички начини за формиране на собствени приходи, както го правят отборите в добрите първенства“, заяви председателят.