Изпълнителният директор на Локомотив Пловдив - Павел Колев, заяви, че нещата в клуба не са никак добри. Той не разкри колко са задълженията на „черно-белите“, но призна, че в момента състоянието е такова, че няма средства да бъде платен токът на стадиона в пловдивския парк „Лаута“.

Колев каза, че всичко това оказва сериозно влияние на отбора и преговорите за нови договори с ключови футболисти, сред които и Джовани.

„Платена е заплатата за септември. В момента са дължими октомври и ноември. Това е част от проблема. Футболистите не са глупави и виждат кога клуба афишира амбиции само на хартия и е сериозен в своето развитие и няма покритие. Затова разговорите със споменатите футболисти вървяха трудно. С Джовани си бяхме си стиснали ръцете за нов договор, но след което нещата тръгнаха надолу не само спортно-технически, а и организационно и Джовани се разколеба и вероятно няма да преподпише“, каза Колев.

Снимки: Startphoto.bg
96 снимки

„За клуба предстоят трудни дни. Мъчно ми е, защото виждах перспектива в този отбор изграден от Александър Томаш. Свършихме доста работа и през подготовката. Направихме изходящи трансфери, от които се издържаше клуба. Играехме добър футбол. Лошото е, че това бе развалено отвътре и сега оттук нататък, ако няма успокояване на страстите и решения в една или друга посока, няма да свършат добре нещата. Нямаме яснота за зимен лагер, имаме оферти, но не може да приемем нито една, защото нямаме средства да платим. Много е вероятно нещата да не свършат добре. Не е ясно кой ще остане, има неистова страст да се продават футболисти на безценица. Това не отива на клуб като Локомотив“, допълни той.

„Фалит е много тежка дума. Преди да се стигне до фалит има много процедура. Далеч сме от това нещо, но трябва да се вземат мерки, защото има и задължения към НАП, към контрагенти и тези задължения трябва да започнат да се покриват. Сега сме в състояние, че не може да си платим тока, ако другата седмица не платим, няма да има осветление за мача с Пирин“, допълни той.

„Ще бъде некоректно да цитирам точна сума, защото от тази сума да се приспаднат бъдещи вземания, които има. По-притеснителното е, че не знам каква част от тези вземания ще влязат в клуба“, заяви още Колев.

Снимки: Startphoto.bg
63 снимки

„Феновете на Локомотив са запознати. Имахме две срещи с феновете в присъствието на двамата основни акционери. За мен едно от най-важните неща, които трябва да се случат, тези, които ще управляват клуба, да се фокусират върху футболната част и Локомотив Пловдив да стане ползвател на стадиона. Ние в момента като клуб нямаме ключове от двете трибуни. Има помещения, които могат да се ползваме, но ние нямаме достъп. Община Пловдив чака да получи ключа, за да го даде на клуба. В същото време сме ползвател със споразумение за наем, но чакаме вече 3 месеца. Не сме мръднали и на йота от лятото. Локомотив физически фенмагазин няма, това също не отива като клуб. Акционерите трябва да се фокусират върху футболната част“, каза той.

„За стадиона не е в моята компетенция. Тук става дума за средства, които още не са отпуснати. Без модерни стадиони футбол няма как да има на високо професионално ниво. Процедурата върви извън клуба. Проблемът е липсата на яснота и несигурността. Тя хвърля сянка върху целия български футбол. В него има натрупана критична маса от дребни душици, които трябва да бъдат изметени спешно, за да има движение нагоре и напред. Няма как да стане с криене в сенките и вземаме на решения без да го има никъде името ти“, завърши Павел Колев.