Бившият треньор на Левски - Емил Велев, коментира много актуални теми от родната efbet Лига. Последният треньор, донесъл шампионска титла на Левски говори най-вече за сблъсъка между "сините" и Лудогорец в Разград, който шампионите спечелиха с 2:1. Велев коментира и битката за титлата между тима от Разград и преследвача ЦСКА, който в последните кръгове допусна някои грешки и изостана чувствително от "зелените".

„Добър мач между два качествени отбора. Играчите на Левски се стараеха и показаха достойна игра. Поведоха в резултата напълно логично с оглед силното начало на срещата, но за съжаление не успяха да издържат до край. Поддържаха добро темпо и високо ниво. Лудогорец има в редиците си добри играчи, а се видя и включването на Антон Недялков какъв ефект имаше. Усети се присъствието му на терена и допринесе с опит. В битката за титлата ЦСКА въобще не притиска Лудогорец, те са безобразно слаби“, коментира Велев.

Антон Узунов
95 снимки

„Нормално е разградчани с оглед резултатите да придобият увереност. Сега могат да си позволят да правят ротации. Анте Шимунджа ще вижда в какви зони има нужда от подсилване през лятото. През следващата година целите ще са различни. „Сините“ ще се намесят в борбата за титлата. За всички отбори стартът ще е равен. Станимир Стоилов има виждането как да станат нещата“, добави Кокала и коментира и дербито между Левски и ЦСКА.

„Те имаха сериозни положения пред вратата на Николай Михайлов, но благодарение на неговите добри намеси резултатът остана равен. Надявам се контузията на Михайлов в мача с Лудогорец да не е тежка, защото неговото отсъствие ще се усети. Дано бързо се възстанови и да се върне на вратата час по-скоро. Пламен Андреев има качества, но е още млад и е нормално да няма опита на Михайлов. В битката за Купата на България между Лудогорец и Левски няма фаворит. Сблъсъкът е 50 на 50. Хубаво е, че ще важи и правилото за гол на чужд терен. Нашата публика естествено отново ще застане зад отбора, независимо какъв ще е резултатът в първия двубой в Разград“, продължи той.

„Не се усети липсата на двамата основни играчи на Мъри – Цунами и Андриан Краев. Добре се представиха и Кордоба, който асистира за попадението на Билал Бари и Патрик-Габриел Галчев", завърши треньорът извел Левски до шампионска титла през 2009 година.