Офанзивният футболист на Славия Радослав Кирилов спечели приза за играч на месец март. Бившият футболист на Киево Верона отбеляза три гола във вратата на столичния Локомотив за победата с 3:0 и решаваща дузпа срещу Берое на четвъртфиналите за SЕSAME Купа на България. Освен попаденията, играчът направи и няколко асистенции в срещите на „белите“, с които помогна тимът да влезе в първата шестица на efbet Лига.

„Благодарен съм за престижната награда. Радвам се, че нещата вървят. Щом има индивидуални награди, това означава, че отборът върви. Имаме важен мач срещу Ботев Враца, трябва да вземем точки, за да завършим редовния сезон добре. После ще видим Купата. Смятам, че и четирите отбора имаме шансове за трофея. С ЦСКА сме равностойни, това е моето мнение“, започна Кирилов.

„Цел нямаме. Заслужаваме да сме сред шестте най-добри отбора. Третото място гоним, но е трудно, защото разликата е голяма. Аз съм сигурен, че ще имаме бонуси, ако постигнем голямата си цел – Купата. Но не финансовата част е важна. Това е престиж. Остава в историята. Със сигурност може да има интерес към мен или моите съотборници при едно такова добро стечение на обстоятелствата“, продължи 29-годишният играч.

Антон Узунов
9 снимки

„Аз имам договор със Славия за още една година след лятото. Ако се стигне до мой трансфер, Славия трябва да прибере трансферна сума. Даваме най-доброто от себе си в най-ключовите мачове. Трябва да сме много концентрирани“.

„Темата около БФС е доста дълга, не искам да навлизам в нея. Трябва да има някакво обединение по-скоро, без ексцесии. Надявам се в следващите месеци нещата да се нормализират и да се наслаждаваме на футбола. За конкретна оферта от Турция, мога да кажа, че в момента няма. През зимата имаше нещо. Докато няма нищо конкретно, не може да се говори. Не изключвам нищо, но за трансфер трябва и в Славия да са доволни, освен мен. Нямам за цел трансфер“, заяви той.

„Първият мач не успях да взема участие срещу Катар, във втория мач доказахме, че когато играем твърдо можем да се противопоставим. В Лигата на нациите имаме шанс да сме сред първите два. Северна Македония е отбор, който се развива в последните две години. Видяхме какво направиха срещу Италия“.

„В България няма клуб, за който не бих играл. На приказки може всеки да каже много. Чували сме много пъти футболист да каже, че не би отишъл някъде и след например две години отива точно там. Ако на финал играем срещу Левски атмосферата ще е страхотна. От тази гледна точка ги предпочитам, но трябва ние да свършим нашата си работа. Загорчич е дал много на клуба. Под негово ръководство Славия постигна най-големите си успехи през последните години. Страхотен психолог, радвам се, че имам възможността да работя с него“, завърши родният национал.