Помощник-треньорът на ЦСКА – Величко Капланович, говори обширно пред медиите след успеха на своите над ЦСКА 1948 с 1:0 на стадиона в Бистрица. Сръбският специалист заяви, че играчите не трябва да се отпускат срещу Спартак Варна в следващия кръг. Капланович каза също, че щом тези играчи са в ЦСКА, то те трябва да носят на напрежение и да не ги притеснява да играят в по-емоционални мачове.

“Искам да ви приветствам .Очаквано труден мач за нас беше. Много добре се подготвихме психически. През първото не изглеждахме добре и затова говорихме да сме по-агресивни след почивката. Това, което е много важно, е, че футболисти от пейката донесоха победата. Нещо, което и Саша каза, е, че отборът се състои от 24-25 човека и всеки от тях е важен“.

LAP.bg
88 снимки

„Всички ние и аз също знаем колко важен бе този мач. Особенокогато си на първо място и преди мача получиш информация, че преследвачът е на точка зад нас. Тогава напрежението расте, става по-голямо. Но ако искаш да си шампион, трябва да играеш под напрежение. Тези футболисти знаят, че са в ЦСКА – най-големият отбор в България. Трябва да могат да живеят с това и да носят на напрежение“.

„Някои неща може да планираме преди мача, но други зависят от това как върви мача. На полувремето мислих за смените, Жеферсон имаше жълт картон. Мисля, че можеше да се получи рискова ситуация. Исках в края на мача да сме по-агресивни, което щеше да е трудно с неговия картон. От друга страна влезе играч, който с едно движение – пас, удар, може да реши мач. И точно така се получи“.

startphoto.bg
78 снимки

„Когато видите такава подкрепа от публиката...Дълго време съм във футбола. Когато видите нещо подобно, фантастично дори, няма как да не окаже влияние на футболистите. Драго ми е, че играчите се реваншираха на феновете за тази поддръжка. Саша и аз работим по такъв начин, че имаме много сходен, да не кажа еднакъв начин на работа. Всеки ден сме в комуникация, знаем кой какво може. От друга страна аз вече 20 години съм треньор, някои решения, които взех днес, се оказаха правилни, можеше пък и да са грешни. Отново ви казвам – за да имате успех, късметът е много важен. Ние днес имахме късмет“.

„Искам да кажа, че в днешния футбол няма как да подценяваш. Спартак Варна е последен, това е така, те са там. Ако си мислим или вие мислите, че излизаме да играем срещу последния, това може да създаде проблеми. След такива победи е важно да не губиш точки. Ние не сме отбор, който може да си позволи да губи точки. Ако искаме да останем първи и то след тази подкрепа, трябва да благодарим на феновете с добра игра и още по-хубава победа“.