Капитанът на Локомотив София - Красимир Милошев - сподели очакванията си пред "Мач Телеграф" за предстоящото "железничарско" дерби с Локомотив Пд. Той заяви, че отборът може да се представи по-добре през този сезон в сравнение с предходния и си пожела да играе финал за Купата на България. Халфът, който е юноша на "червено-черните", призна, че мечтае да играе в чужбина.
 
- Какви са очакванията ти към предстоящото дерби с Локо Пд?
- Очаквам да спечелим трите точки. Надявам се да се получи един хубав двубой. Все пак това е "железничарското" дерби. Надявам се да победим и да зарадваме нашите привърженици. Домакини сме, а това е плюс за нас.
 
- По-различен ли е зарядът за този мач?
- Не бих казал. За мен това е просто един двубой, който трябва да изиграем и да бъдем концентрирани през цялото време. Да, дерби е, но ние във всяка среща трябва да побеждаваме и излизаме само с тази мисъл.
 
- Успяхте ли да се запознаете с техните силни и слаби страни?
- Да, разучихме ги. Намерихме техните слаби места, въпреки че не сме следили особено много техни мачове. Най-вече обърнахме внимание на срещата с Ботев Пловдив от първия кръг, когато завършиха 1:1 на "Лаута". Имат доста силни страни. Те са много качествен отбор. Надявам се да ги победим. На мнение съм, че сме готови за срещата.
 
- С какво най-вече трябва да внимавате?
- С това, че играят много агресивен и атакуващ футбол. Офанзивните им играчи са доста силни и всеки един може да бъде опасен. Могат да ни изненадат по всяко време. Смятам, че това е най-силната им страна.
 
- Започнахте сезона с победа срещу Ботев Bp с 1:0 като домакин. Какъв е коментарът ти за тази среща?
- В този двубой най-важно беше да вземем трите точки. Имаше напрежение в нас. Бяхме малко футболисти и нямаше много опции някой да се включи от пейката. Времето беше наистина много горещо. Някъде около 35 градуса беше температурата и наистина не е приятно да се играе в тази жега, но радващото е, че победихме. Тази победа ни дава самочувствие за предстоящите срещи. Хубаво е, че сега мачовете ги направиха от малко по-късен час. Срещу Локо Пд ще играем от 21:15 и това е предпоставка темпото на двубоя да бъде малко по-високо.
 
- В тези горещини трябваше и да се подготвяте за сезона. Успяхте ли да го направите?
- Беше доста тежко, но мисля, че успяхме да се подготвим за шампионата. Правехме по две тренировки. Гледахме първата да е по-рано сутринта, а втората в  късния следобед. Съобразявахме се с това къде по терена има повече сянка, но наистина не беше леко. Аз мисля, че съм готов и се чувствам подготвен за здравите битки, които предстоят. Надявам се и другите момчета да се чувстват така.
 
- Паузата беше доста кратка и не успяхте да си почините след дългия минал сезон. Сега няма да е по-различно. Мислиш ли, че това кратко време за почивка можа да доведе до някакви контузии в един даден момент през сезона?
- Да, мислил съм си го това и ме притеснява. Естествено, надявам се всички де се разминем с травмите. Дано и ние, и момчетата от другите клубове да сме здрави. Имахме една седмица почивка, която беше малко, но няма как да е иначе, защото първенството започна много по-рано през тази година. Трябваше да се подготвим за много кратко време, а не както в предишните години.
 
- Това, че времето за подготовка бе по-кратко доведе ли до някакви промени в тренировките и методите?
- Не бих казал. Според мен се проведе както в предишните години. Всичко беше напълно нормално и нямаше големи промени.
 
 
- Доскорошният ви наставник Станислав Генчев пое Ботев Пд. Трудна ли беше раздялата ви с него?
- Да, не беше лесно. Радващо е за нас, че на негово място дойде доста опитен треньор. Стойчо Стоев е име в българския футбол. Той е добър треньор, а и Локо Сф е неговият роден клуб. Смятам, че той е достоен заместник на Генчев и се радвам, че имам възможност да работя с него.
- Свикнахте ли с идеите на Стоев?
- Да. Най-силно впечатлени ми прави това, че иска да играем комбинативен футбол и да сме агресивни. Не иска да ритаме топката просто напред, изисква и да мислим, когато сме на терена. Това ми харесва и мисля, че така трябва да бъде.
 
- Доста нови попълнения привлякохте. Как ги приехте?
- Добре и се надявам да се адаптират бързо. Опитваме се и ние да им помагаме с каквото можем. Краси Станоев мога да кажа, че по-бързо свикна и се приспособи към отбора, но това е нормално. На чужденците ще им трябва малко повече време.
 
- От доста години вече си част от отбора на Локо Сф. Реално за друг професионален клуб не си играл. Как се чувстваш в отбора? Нямаше ли оферти към теб през тази години?
- Добре се чувствам. Имаше оферти към мен през това време. От 2018 година играя за Локо. Сега също имаше, но аз съм футболист на Локомотив и когато дойде подходяща оферта ще я обсъдим с президента на клуба Иван Василев. Дай Боже да направя трансфер в чужбина. Това ми е мечта.
 
- Имаш ли предпочитания къде би искал да играеш?
- Нямам предпочитания, фен съм на турското първенство. Харесва ми стилът и футболът там. Симпатизирам на Фенербахче и Галатасарай.
 
- Поставиха ли цели пред вас до края на сезона?
- Не, все още не са ни поставяли. И миналата година нямаше, но ние във всяка среща играем, за да вземем трите точки. Надявам се тази година да сме по-напред в класирането, защото на Локо Сф не му отива да е толкова надолу в таблицата. Това е мое мнение.
 
- Можете ли да стигнете до седмото място, което дава право на бараж за Европа?
- Да, защо не?! Според мен имаме силите да го постигнем. Можем да се преборим. Европа може да кажем, че е сред опциите пред нас и е напълно постижима цел. Купата също е сред целите. Миналата година бяхме на полуфинал. До ден днешен съжалявам, че не играхме финал, пък дори и да го бяхме загубили.