Берое посреща Царско село в мач от седмия кръг на efbet Лига.
 
Двубоят е с начален час 18:15 и ще бъде предаван пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg можете да следите всичко най-интересно от срещата в Стара Загора.
 
Срещу Царско село нападателят на Берое Мартин Камбуров ще има нов шанс да задмине Петър Жеков във вечната листа на голмайсторите у нас.  Ветеранът не успя да го стори срещу Левски в миналия кръг и сега ще има нова възможност.  
 
В дните преди мача спортният директор Валентин Грудев подаде оставка, а отборът се сдоби с ново попълнение - Джонатан Перейра. На Янтра бе преотстъпен Олджай Алиев, който не успя да се наложи в състава. В контрола Берое загуби с 1:3 от Арда. 
 
“Царете” имат в състава си цели шестима бивши футболисти на Берое. От тях титуляри ще са Иван Бандаловски, Венцислав Василев и Сашо Александров. Педи дни дговор с тима подписа Карлос Охене, който миналия сезон игра за старозагорци.
 
В паузата за националните отбори отборът завърши 1:1 с Миньор Перник в контрола.  Срещу Берое Мартин Кавдански може да стане футболистът с най-много мачове за Царско село в елита, изпреварвайки бившия капитан на тима Реян Даскалов, който има 54 срещи.
 
През миналия сезон двата отбора си размениха по една победа. Берое се наложи с 2:0 в София, а Царско село спечели с 1:0 в Стара Загора. 
 
Вероятни състави
 
БЕРОЕ: Бакер; Фуртадо, Хаджиев, Сако, А. Василев; С. Юсеин, А. Цветков; Лебон, Фол, Тунгара; М. Камбуров 
Старши треньор: Петър Колев 
 
ЦАРСКО СЕЛО: Я. Георгиев; С. Александров, В. Василев, Бандаловски, Нганиони; Балтанов, Н. Колев; Стеванович, В. Шопов, П. Атанасов; Миси Мезу 
Старши треньор: Антони Здравков