Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров бе награден за играч №1 на месец октомври в efbet Лига. Звездата на новаците в елита даде отговор на въпроса какво все още го кара да играе, а също така коментира и дали обмисля да спре с футбола, след като подобри рекорда по отбелязани голове в първенството на Петър Жеков. 

Камбуров коментира и предстоящия мач на своя тим, който ще е именно срещу предишния му отбор - Берое, както и ситуацията около националния отбор. 

LAP.bg
15 снимки

„Благодаря за наградата. Значи съм се представил добре, макар да не знам в кои мачове съм участвал“.

„Добре съм, но виждате че от всеки отбор излизат заразени футболисти. Имаме два мача до края, така че трябва да ги изиграем максимално добре и да вземем максимум точки. И да нямаме момчета с коронавирус, но това не зависи много от нас. След това почивка и се готвим за пролетта“.

„Любовта към самата игра трябва да те води. Когато дойдох от Китай бях на 32 години, не виждам причина защо трябва да се отказвам като вкарвам по 15, 20 гола на сезон. Показвам едно постоянство и това ме кара да продължавам. Достигнал съм до този рекорд и да се откажа няма да ми отива“.

„Ако знам, че след 5 мача ще го мина, ще знам кога да спра. Имам 8 гола, ако вкарам още толкова, ще имам 16. Сигурен съм, че освен Курьор, друг трудно ще вкара 16 гола в първенството. Не виждам защо трябва да спра веднага. Не казвам, че ще спра, но и не виждам защо да се отказвам“.

„Аз съм реалист човек. Нашият отбор влиза за първи път в А група. Имаме опитни играчи, но и такива, които са играли само в Б група. Това не е оправдание. Резултатите ни са перфектни. Единственият мач, където ни надиграха, беше на „Герена“. ЦСКА не ни надиграха, можехме и ние да бием. Справяме се доста добре, похвално е, че се налагат млади български футболисти“.

„Няма как да има сантименти. Прекарах уникални три години само суперлативи за Стара Загора. Сега съм в друг отбор и трябва да си върша работата. Когато отиваш към края всяка тренировка ти е удоволствие, мачът – десерта. Като един локомотивец няма как да не се радвам на това 6:0. Беше хубава нощ, половин Пловдив е черно-бял. Никога не се побеждавали Ботев с такъв резултат. Живот и здраве другият четвъртък трябва да се роди моят наследник". 

„Не му беше лесно на Дерменджиев да работи с този коронавирус. Трябваше всеки мач да сменя по няколко играчи. Но във футбола е така - винаги треньорът си тръгва първи. БФС трябва да вземе това решение, за да смени календара на едно първенство. Когато бях в Китай, то започваше март и ноември приключваше. Имахме 45 дена почивка. През зимата в България терените се развалят, има дъжд, вятър, сняг и нормално нивото да пада“, заяви Камбуров.