Нападателят на Болоня и Славия Калоян Кръстев даде ексклузивно мнение за Gong.bg относно най-горещите теми от последните седмици. Кръстев сподели как му се отразява времето без футбол, както и как се подготвя в извънредните условия. Отделно стрелецът говори за отдадеността си към Славия и за страхотния колектив в редиците на "белите", който той отличи като водещ фактор за добрите резултати през втората част от шампионата. Накрая българското острие сподели и надеждите си за класиране на Европейските финали заедно с формацията до 21-годишна възраст. 

-Здравей, Калояне! Как си и къде те намирам?

-Ами в момента съм вкъщи, за момента няма къде да бъде освен да си почивам вкъщи.

-Как прекарваш свободното време без футбол?

-Трудно е без футбол. Опитвам се да спазвам програмата, която ни е дадена от треньора в общи линии.

-Как по-конкретно се опитваш да наваксваш с тренировките?

-Ами треньорът ни е пратил индивидуални програми. В определени дни се опитвам да излизам, за да тичам, общо взето така поддържам форма.

Калоян Кръстев

източник: LAP.bg

-Ти си под наем в Славия от състава на Болоня, но до кога е този наем?

-Така е, да. До лятото съм под наем, след което ще трябва да си говорят президентите. Аз лично не съм особено запознат с тези неща. Трябва да се обърнете към президента. 

-Добре, да си поговорим за футбол. Славия безспорно беше приятната изненада в шампионата преди прекратяването му. С поглед от кухнята, какви са причините според теб?

-Да, много добре се представяме до момента. Доста добър колектив сме, всеки показва своите качества и мисля, че затова показваме тази игра в момента. 

-Предвид това, че в момента се е оформил един доста добър колектив, би ли се изкушил да останеш в отбора и отвъд този сезон, или вече ти се завръща в Италия?

-Разбира се, аз съм тук, за да помагам на отбора. Целта ми винаги е била да давам всичко от себе си ще продължава да го правя, доколкото е възможно.

-Предполагам, че следиш какво се случва в Болоня и в Италия като цяло. Какво ти споделят за ситуацията там?

-Ами чувам, че е доста тежка ситуацията в Италия. Кризата е доста тежка там и се надявам, че час по-скоро ще се възстанови държавата. 

-Ти си част от от младежкия национален отбор, който е с шанс за класирането на Европейско първенство. Вярвате ли, че можете да се преборите за участие на финалите?

-Да, вярвам. Ние сме доста добър отбор, според мен. Мисля, че ще дадем всичко от себе си, за да постигне тази цел и мисля, че имам реални шансове.