Лудогорец излиза за задължителни три точки на своя "Лудогорец Арена" срещу Етър със стремеж да удържат лидерската позиция в класирането. Въпросът обаче е до каква степен ще повлияе на концентрацията на "орлите" предстоящият в четвъртък първи двубой от груповата фаза на Лига Европа с ЦСКА Москва.

Да, Лудогорец отдавна са свикнали на подобен ритъм, но въпреки това пълното съсредоточаване върху двубоя с Етър ще е ключът на разградчани към двубоя в събота вечер, от 20.00 часа.

Що се отнася до кадровите решения, които Станислав Генчев ще трябва да взема, то изглежда логично да видим някои промени в стартовите 11, така както беше и в последния кръг срещу Ботев Враца. Още повече, че повечето играчи имаха ангажименти с националите отбори, като Лудогорец даде и скъпа жертва - Григоре.

"Когато има ротации, синхронът между футболистите не е същият и това се отразява. Трудно може да се търсят големи промени", сподели Станислав Генчев като още в мача с Ботев Враца се забеляза промяна в играта, когато Лудогорец притежава топката.

Видяхме много по-чести вклинявания на дефанзивния полузащитник, в случая Светослав Дяков, между двамата централни бранители, което доведе и до огромния брой реализирани подавания на шампионите.

Дали тенденцията ще продължи все още е рано да кажем.

В събота срещу Лудогорец ще се изправи съперник, който може би заслужаваше много повече точки от 8-те, които има в момента.

Суперформата на Даниел Младенов от началото на сезона, в комбинация с новопривлечените Гади и Димитров, ще направят Етър още по-опасен в атака. И това кара Кирилов да бъде оптимист, въпреки контузията на Флорент Боджадж.

"Много тежък мач ни предстои, с най-добрия отбор в България, ще се опитаме добре да се подготвим", заяви Росен Кирилов.

Лудогорец спечели четирите сблъсъка над Етър след завръщането на виолетовите в елита. И то с внушителната голова разлика 15:1, но и Етър показа, че може да играе добре срещу най-големите.

Какво ще се случи, ще разберем тази вечер след 20.00 часа. Срещата можете да гледате по DIEMA SPORT, PLAY DIEMA XTRA и минута по минута в GONG.BG.