Отборите на Лудогорец и ЦСКА направиха зрелищен хикс 2:2 в мач от 32-ия кръг на efbet Лига. Този резултат остави интригата за титлата жива, тъй като разликата между двата тима остава една точка. Сега идва въпросът - какво следва?

Остават три мача до края на българското първенство, а "орлите" държат съдбата си в свои ръце. Ако спечелят и трите си двубоя до края, те ще станат шампиони за 12-и пореден път. 

В следващия кръг Лудогорец гостува на третия в класирането ЦСКА 1948. Срещата в София е на 28-и май. След това възпитаниците на Ивайло Петев ще трябва да се преборят с Левски у дома - на "Хювефарма Арена", а двубоят е насрочен за 3-и юни. Първенството за разградчани приключва с гостуване на Черно море на 7-и юни.

start-photo.bg
100 снимки

ЦСКА пък ще се нуждае от грешка на "орлите", за да стане шампион, но освен това "червените" трябва да са безгрешни до края на сезона. Следващият мач за тима, воден от Саша Илич, е домакинство на Локомотив Пловдив. Те играят ден по-рано от Лудогорец - 27-и май, и отново имат шанс да оглавят класирането, дори с мач повече. След това ЦСКА отново е домакин, този път на ЦСКА 1948, а срещата е на 3-и юни.

Както вече стана известно, ЦСКА ще срещне Левски в голямото дерби на последния кръг от първенството, а двубоят отново ще бъде на 7-юни.