Медиите в Турция са категорични, че българският национал Тодор Неделев ще заиграе в местния Трабзонспор, който стяга сериозна селекция през зимата за атака на шампионската титла. Но в Дания излизат с друга версия. 

Според авторитетното местно издание "Типсбладет", тимът от черноморския град има серозна дилема около поста, на който се подвизава асът на Ботев. Причината е, че ръководството всъщност се колебае кого да вземе измежду него и национала на Сиера Леоне Мустафа Бунду. 

Въпросният африканец се подвизава в датския Орхус, като от там са категорични, че няма да го пуснат за сума, по-малка от 5 млн. евро. А това е целият бюджет на Трабзонспор за зимни попълнения и шефовете трябва да преценят какво да правят.

Те се колебаят дали да вземат младия Бунду, който за своите 22 години има над 50 гола в професионалния футбол, макар че се подвизава като крило или плеймейкър, или да заложат на Неделев, който е оценяван като рисков играч заради факта, че не е успял да се докаже абсолютно никъде извън България, при това само в извън Топ 3 отбор като Ботев. 

Все пак фактът, че родният национал е няколко пъти по-евтин от африканеца се очаква да наклони везните в негова полза и затова вече са проведени и първите разговори. Очаква се окончателна развръзка да настъпи до края на следващата седмица.