Все по-настоятелни стават информациите в турските медии, че българският национал Тодор Неделев ще заиграе в местния шампионат. Според регионалното издание Karadeniz Gazette, което е приближено до клубното ръководство на Трабзонспор, футболистът е чакан другата седмица в черноморския град, за да парафира договора си. 

Според изданието, позоваващо се на източници от ръководството, сделката е на финалната права и оставала "една-единствена пречка" за осъществяването ѝ. Каква е тя обаче, все още не се споменава от информаторите на изданието. 

Иначе се очаква офанзивният халф да премине в третия в класирането на местната Суперлига с договор под наем до края на сезона и с опция за откупуване срещу колосална сума след това. Очаква се трансферът да приключи до края на предстоящата работна седмица. 

Наставникът на "канарчетата" Ферарио Спасов се изнерви от постоянните спекулации за бъдещето на футболиста и обяви, че той ще започне подготовка с тима на 6 януари. Но не каза нищо дали и след това ще продължи да се готви с тях, или ще смени клубната си принадлежност.