В последните дни вниманието на повечето фенове на Левски е насочено основно около дебати за приятелските мачове с руски отбори, които тимът предстои да изиграе по време на подготвителния си лагер в Дубай, както и поражението с 2:3 от Ал Кувейт в последната проверка. Именно след този мач треньорът на „сините“ Станимир Стоилов даде интервю пред клубната телевизия, на което малко хора обърнаха внимание.

В голяма част от своите изяви пред медиите Мъри отправя послания към феновете. А какви бяха те сега?

start-photo.bg
20 снимки

Преди година треньорът на Левски призна, че в клуба няма оферта и за едно евро за футболист на „сините“. Дванадесет месеца по-късно нещата стоят по съвсем различен начин. Голяма част от играчите в настоящия отбор бележат огромен прогрес в развитието си, което не остава незабелязано от чуждестранни клубове. Сега столичният гранд разполага с футболисти, чиято цена е поне 2-3 млн. лева, а интерес и оферти за тях не липсват. Самият Стоилов призна в интервю за Gong.bg за отхвърлено предложение на стойност 2 млн. лева за свой футболист.

На практика с продажбата на двама-трима играчите си Левски може да осигури бюджета си за цялата 2023 година. А така няма да е зависим от други приходи от спонсори или фенове.

startphoto.bg
14 снимки

В интервюто си от вторник вечер обаче Стоилов беше категоричен – Левски приключи с изходящите трансфери за тази зима, а целта е да се изгради отбор, който да бъде хегемон у нас. Тези думи на специалиста идват на фона на изказването му от 15 май 2022 година, когато след финала за SESAME Купа на България сподели, че не може да обещае надграждане. По всичко личи обаче, че промените в клуба и влизането на сериозен инвеститор са въпрос на време. Дали ако нещо нямаше да се промени от „Герена“ биха отказали изкушаваща оферта за някого измежду Андриан Краев или Хосе Кордоба, за да продължават всеки месец да се чудят как да напълнят клубната каса?

Затова левскарите трябва да са спокойни и да вникват в сигналите, които им изпраща техният треньор. Само половин година по-късно Мъри заговори за изграждане на силен отбор, който да носи радост на феновете си. А специалистът не би си позволил празни приказки и обещания, освен ако не знаеше, че всичко това е възможно....