Министър-председателят на България Бойко Борисов говори на извънреден брифинг по редица теми. Премиерът на страната също така бе и запитан и за бъдещето на футболния Левски и какво мисли за статута на Наско Сираков и какво би било бъдещето на отбора, ако легендата на "сините" застане начело на отбора.

22 снимки

На въпрос дали актуалният мажоритарен собственик може да продължи да "разиграва този цирк" и да продължава да притежава акциите на отбора поради "користни цели", то Борисов отговори така:

"Преди години тези неща ми вляиеха. Знаех всяко едно нещо защо се прави, за какви интереси. БТВ се разпозна в конкретна телевизия, но не знам защо така се реагира. Щях да се извиня. Давах пример, че се отнасям с най-голямо удоволствие. Не виждам защо така се създава едно видимо напрежение. Ние нямаме проблем с никоя медия. Неслучайно дадох пример с вестникоразпространението.

Близо 20 млн. ще струва на държавата да може да се разнасят вестниците в 06:00 часа. Това ми казаха, за да има абсолютна възможност всеки да види карикатура, да прочете, да получи и затова държавата дотира с 20 млн. надявам се журналистите да ги знаят тези данни”, каза премиерът Бойко Борисов по темата.