Треньорът на Левски Станимир Стоилов успя да доведе на „Герена” и последната си трансферна цел за тази зима. От вчера футболист на „сините” е халфът Илиян Стефанов. Той идва от Берое, след като разтрогна договора си със заралии по вина на клуба.

Сагата с привличането на офанзивния халф се проточи около два месеца. Самият футболист имаше силно желание да се завърне в родния си клуб, а в същото време Стоилов държеше много да го има в отбора си.

Стефанов на няколко пъти води разговори с ръководителите на Берое и ясно изразяваше ясно позицията си, че желае да си тръгне. Заралии обаче държаха да получат пари за своя футболист, а новият треньор Петър Хубчев беше обявил, че ще е основна част от състава му и ако даден клуб го иска, то трябва да плати солидна сума за родните стандарти.

В крайна сметка халфът не стартира като титуляр в нито един от двата официални мача на Берое през пролетта. Освен това Хубчев привлече и Давиде Мариани, с което игровите минути на Стефанов значително щяха да намалеят. Юношата на Левски се възползва от факта, че старозагорци не платиха заплатата му до 25 февруари и подаде молба в БФС за разтрогване на договора си със „зелените” по вина на клуба.

В понеделник Илиян Стефанов подписа своя договор с Левски, а днес ще направи първа тренировка под ръководството на Станимир Стоилов.