Капитанът на Ботев Пловдив - Ивелин Попов, даде интервю за клубната телевизия в рубриката „Извън терена“. В него той отговаря на 20 любипитни въпроса, които не са свързани с футбола. 
 
1. Ивелине, коя книга четеш в момента?
- Сега чета много интересна книга – „Богат татко, беден татко“.
 
2. Сладко или солено?
- Сладко.
 
3. Любим цвят?
- Черен. Обичам го от малък.
 
4. Закуска или вечеря?
- Закуска.
 
5. Какъв ученик беше?
- Не отличен, не слаб – добър. Двойки съм имал много. Но после съм ги поправял с шестици. Една двойка, последвана от три-четири шестици. Така си оправях оценките.
 
6. Море или планина?
- Планина.
 
7. Любимо място?
-Обичам да прекарвам времето си вкъщи – на двора, и да си гледам планината.
 
8. Има ли нещо, което да не ядеш? 
- От около година и половина не ям месо – никакво. Поинтересувах се, разгледах някои неща. Четях статии, гледах един филм и реших да пробвам. И сега се чувствам добре. Възстановявам се по-бързо, имам сила. Не мисля, че е само от това, но със сигурност добавя някакъв процент, за да се забърза възстановяването на един спортист и да му се подобрят резултатите. Но не съм веган. Само месо не ям.
 
9. Куче или котка?
- Куче.
 
10. Любим вкус сладолед?
- Манго.
 
11. Кой е любимият ти спортист извън футбола?
- Много са. Възхищавам се на доста спортисти – на българи, на чужденци. Когато бях малък, много харесвах Стефка Костадинова, Йордан Йочев - все хора, които са донесли много радост на цяла България. Сега мога да отлича Карлос Насар, Григор Димитров, Новак Джокович. Те те завладяват и ги уважаваш за това, което са направили – истински личности и спортисти.
 
12. Какво правиш в свободното си време?
- То наистина не е много, но винаги се намира какво да се прави. Не знам дали знаете, но откакто съм в Ботев, живея само на базата. Затова и не може да се каже, че имам много свободно време. Излизам да гледам по някоя и друга тренировка, говоря си с децата. Понякога и си тренирам. Иначе обичам да се разхождам безцелно и безгрижно по центъра.
 
13. Често ли те спират децата на базата или се притесняват?
- Не се притесняват. То зависи и как си настроен. Ако го гледаш като темерут, детето няма да те заговори. Аз ги предразполагам. Говорим си често с тях и се опитвам да вляза в техните глави. И когато ме попитат нещо, да мога да съм максимално полезен.
 
14. Какво имаш в джобовете си?
- Телефон и ключове. Ключодържателят е подарък от дъщеря ми.
 
15. Коя песен те мотивира? Какво слушаш преди мач?
- Има две песни, които много ме мотивират. Едната е „Петко льо, капитане“, а другата „Притури се планината“ – много ми харесват тези песни. Те ме мотивират, а понякога и разчувстват.
 
16. Какво нещо правиш всеки ден?
- Тренирам – няма ден, в който да съм пропуснал. Дори когато съм на почивка, все ще изтичам 5 обиколки. Винаги обаче го правя това нещо.
 
17. Разкажи ни виц, знаем, че си забавен?
- Сега не мога да се сетя…
 
18. Какво те прави щастлив?
- На терена – победите. Извън терена – децата, жена ми, семейството, приятелите. Те ме правят щастливи. Нищо по-различно от всеки нормален човек.
 
19. Кой е идолът в живота ти?
- Сложен въпрос. На много хора съм се възхищавал и съм ги харесвал. Старал съм се да взема нещо от тях като подражание и начин на игра и поведение. Но винаги съм гледал да имам свой собствен стил и да подчертавам него. Иначе във футбола, новото поколение може и да не ги знаят, но харесвах Роберто Баджо, Дел Пиеро, Тоти, Пирло, двамата Роналдо… Аз съм израснал с друг тип футболисти, те са ми били идоли.
 
20. Ако имаш само 24 часа, как би прекарал времето си?
- Взимам жената и децата, водя ги някъде и ще правим това, което харесваме и обичаме.
 
 

подкрепя българския спорт