Отборите на Черно море и Левски не се победиха, завършвайки 2:2 в изключително напрегнат и инфарктен мач на стадион „Тича“ във Варна. Матиа Курьор откри резултата в 14-та минута преди дебютиращият Стайн Спиерингс да изравни за 1:1 в 19-та. В последната минута Дени Алар си помисли, че е дал победата на Левски, но Мартин Минчев отбеляза за 2:2, за да подели точките на терена. Двубоят обаче беше изпълнен с нерви и разправии, след като Исмаил Иса и Иван Горанов си изкараха червени картони, а в двубоя имаше общо сензационните 14 картони, показани от главния съдия Ивайло Стоянов.

26 снимки

По-добре започнаха мача домакините и първата ситуация дойде още в 8-та минута. Васил Панайотов намери движението на Исмаил Иса зад гърба на защитата на Левски, но от малък ъгъл той можеше само да пласира удар, успоредно на гол линията на Миятович. 


Илиан Илиев: Хубав мач за феновете, но не и за нас треньорите

Хубчев нападна някои играчи на Левски

Деян Лозев: Разочарова ни сме

Васил Панайотов: Стана спектакъл за зрителите


Само три минути по-късно "моряците" нацелиха и греда. Васил Панайотов пласира центриране в малкото наказателно поле на гостите, Мартин Минчев пропусна топката, а Матиа Курьор от броени метри някак не успя да отбележи.

В 14-та минута обаче логичното се случи и Черно море поведе. Исмаил Иса надигра Йоанис Каргас, но останаха съмнения за нарушение на нападателя на домакините. Той напредна по десния фланг и намери Матиа Курьор на задната греда, който не сбърка с глава за 1:0. 

Авансът на отбора на Илиан Илиев издържа само няколко минути обаче. В 19-та минута чудесен гол извеждащ пас на Холамр Ейлфсон намери пробива без топка на Стайн Спиерингс, който успя да стигне топката първи и да прехвърли Митрович, който беше излязал неразчетено. 

"Моряците" обаче продължиха активната си игра и в 28-та минута стигнаха до ново голямо положение. След атака на Мартин Минчев по левия фланг центрирането стигна до бразилеца на задната греда, но неговият удар от 10-на метра беше майсторски спасен от Милан Миятович. 

В 38-та минута нещата за Черно море станаха изключително сложни. Зрителите видяха чутовна глупост на нападателя на Черно море, който първоначално получи жълт картон за нарушение, след което беше изгонен заради реплики към съдията Ивайло Стоянов. 

Само 2 минути по-късно домакините нацелиха нова греда. Матиа Курьор се впусна във феноменален солов рейт по десния фланг на атаката на Черно море, надбяга Йоанис Каргас и излезе сам срещу Милан Миятович. Той стреля силно, но нацели странични стълб на вратата на Левски. 

В 53-та минура "моряците" стигнаха до положение въпреки намаления си числено състав. След изпълнение на ъглов удар играч на "моряците" засече центрирането на Родриго, но все пак Милан Миятович беше на място, за да спаси. Две минути по-късно Спиерингс стреля, но покрай вратата на Митрович. 

Нервите на терена взимаха връх и три минути по-късно Хали Тиам и Матиа Курьор се сдърпаха, за да бъдат разтървани с по един жълт картон от главния съдия. 

Около 70-та минута натискът на гостите се усили и последваха няколко блокирани изстрели на Мазурек, Дени Алар, Костов и Паулиньо само в рамките на 2 минути. 

В 75-та минута численото равенство на терена обаче беше възстановено. Иван Горанов извърши нарушение, за да спре бърза контраатака на Черно море, а съдията нямаше друг избор освен да му покаже втори жълт и съответно червен картон. 

В 80-та минута "сините" имаха поливинчат шанс. Стайн Спиерингс засече топката от ъглов удар от въздуха и затрудни максимално Миодраг Митрович на вратата на Черно море. 

Драмата обаче тепърва предстоеше. Първо Дени Алар се възползва от невероятната грешка на Миодраг Миятович и необмисленото му излиза, за да направи резултата 2:1 в поселдната минута. С последния удар в мача обаче Мартин Минчев изравни резултата, след удар с глава от корнер.

По този начин Левски остана 2-ри с 45 пункта след 22 мача, а Черно море изкочи на 5-то място с 33 точки. 

Черно море - Левски 2:

1:0 - Матиа Курьор (14)

1:1 - Стайн Спеирингс (19)

1:2 - Дени Алар (90+3)

2:2 - Мартин Минчев (90+4)

Ето и съставите на двата отбора: 

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Димитриос Хантакиас, Мартин Минчев, Патрик Андраде, Родриго Енрике, Васил Панайотов, Матиас Курьор, Исмаил Иса; 

Левски: Милан Миятович, Иван Горанов, Холмар Ейлофсон, Здравко Димитров, Паулиньо, Йоанис Каргас, Хали Тиам, Деян Лозев, Станислав Костов, Стайн Спиерингс, Илия Юруков;

.