Няма опасност лицензът на Левски да бъде отнет заради трите неизплатени заплати. Това заяви бившият изпълнителен директор на „сините“ Ивайло Ивков. 

„Лицензът на Левски не е застрашен изобщо. Имам писмо на 26 юни, поканих клуба да изпъни задължението си, миналият месец още веднъж, за да подпишем споразумение, като бях готов да подпиша споразумение. Не желая да отнема лиценза. Затова го правя сега, за да помогна на любимия си клуб, въпреки недалновидността на управляващите и представляващите да запазят лиценза си“, сподели бившият шеф на "сините" пред БНТ.

Иво Ивков беше освободен от поста изпълнителен директор, а след това и от Управителния съвет на клуба. Това се случи на Общо събрание на Левски, провело се в началото на април 2023 година. 

„Ако аз исках лиценза, щях да изчакам след 31 март и бъдете сигурни, че аз разбирам тази материя. И тогава наистина щеше да е застрашен за някакви смешни 15 хиляди лева, които са трите ми заплати обезщетение, които клубът ми дължи“, допълни Иво Ивков.

„Аз бях готов да се откажа от тях, ако бяхме подписали споразумение. Високомерността към мен не даде резултат една година и аз сезирах компетентните органи. Лицензът не е застрашен и то благодарение на мен. Ще бъде застрашен, само ако управляващите клуба предпочетат егото си, пред интереса на клуба. В момента правя услуга на Левски“, каза още бившият директор на клуба.