Новият изпълнителен директор на Левски Иво Ивков сподели, че познава „отлично кухнята” на Левски и в последните години е бил „човекът зад сцената, който е взимал важни решения”.

Ивков бе представен като новия силен човек на „Герена” от собственика на клуба Наско Сираков на нарочна пресконференция на стадион "Георги Аспарухов".

Антон Узунов 
37 снимки

„Аз съм посветен на „синята” кауза 1998, когато регистрирах може би едно от първите акционерни дружества, съгласно изискванията на закона. Оттогава съм имал възможността да работя с 8 президенти и 4 изпълнителни директори, имало е много перипети, познавам кухнята на клуба, но вярвам, че всеки един от тези хора, че в най сложните ситуации за клуба съм бил на среща. Бил съм човека зад сцената, който е трябвало да взима тежки решения. Повечето левскари ме познават. Искам само да кажа, че имам 18 годишен опит като арбитър в Апелативното тяло на УЕФА. Този опит ми даде много знания и уникална възможност да наблюдавам развитието на тенденциите в европейски футбол, но и освен всичко други и контакти, които и в момента управляват световния футбол. Говоря за работни контакти”, сподели той.

„За мен по важно е какво се случва с клуба сега и какво ще направи УС за неговата стабилност. От януари 2020 година нашият клуб се намира в безпрецедентна ситуация. Необходими са спешни мерки за финансовото му оцеляване. В средносрочен план трябва да върнем Левски на мястото, на което му се полага да бъде и това да стане перманентно. В последните години сякаш бавно забравяхме кои сме. Не само като клуб, но и като общност на милиони. Най-важните приоритети – първо да постигнем финансова стабилизация. Необходимо е значително подобрение на приходната част, тук е мястото да отбележа важната роля на генералния ин спонсор, който подкрепя клуба не само финансово, но и с ресурс и отдаденост на каузата. Това обаче не е достатъчно. Необходимо е да привлечем партньори, спонсори. Трябва ясно да им покажем, колко важен инструмент сме за успешното развитие на техния бизнес. Трябва да ги убедим колко силен партньор сме. Решаваща си остава ролята на нашите многобройни привърженици. Те са нашата опора, те са и нашата цел. Прозрачност в разходната част, пълна прозрачност. Новият УС трябва да спечели много бързо доверието на левскарите. Това ще стане с правилна политика, считам, че нямаме право на грешки", продължи той.

„Второ трябва да върнем европейската атмосфера на „Герена”. Не само по време на мачовете. Множество събития. Искам да върнем феновете на стадиона. Това ще стане предимно с добър футбол. Непримирим и красив, после ще дойдат и резултатите. Имам безпрекословно доверие на старши треньора, който е най подходящият за Левски в този момент, а и не само в него.  Смятам, че това ще стане по-бързо от първия приоритет.

Няма да има one man show, ще има проактивна работа по всички проекти. Трябва да работим като добре смазан механизъм и да гледаме в една поска. Трябва да вярваме, че можем да излезем от тежката ситуация. За нас е много важна и работата с общината и държавата. Трябва да покаем на феновете във всяко кътче на България, че милеем за тях”, продължи Ивков.

"Ако искам да кажа всички грешки на предишните собственици, трябва да продължим до вечерта. Ние ще работим проакивтно и нямам намерения да гледаме назад. До края на годината има да покрием неизплатени суми на бивши и настоящи играчи и треньори. В незавидно отношение сме и от гледна точка на това, че административния ни екип проявява стоицизъм и не е получавал заплати. Няма да споменавам конкретни цифри. С някои от задълженията на клуба се запознах преди да встъпя в длъжност. Няма да призная лесно като юрист и ще взимаме решени, но първо ще водим разговори с нашите партньори и кредитори. Когато един ден напусна поста, ще дам пълен отчет. В момента не знам конкретните цифри, но и да ги знаех, пак нямаше да ги кажа, защото имам резерви към задълженията на клуба.

Още в понеделник имам среща с част от организираните ни фенове. Ще се срещна с около 5-6 човека. Гарантирам, че няма да подписваме неизгодни договори за клуба. Много ще спорим с нашите партньори. Може би към онзи момент договорът на Хубчев и екипът му не е бил неизгоден за тогавашното ръководство. Трудни са преговорите с Хубчев и екипът му, водят ги представителите на нашия генерален спонсор, защото там нещата от правна гледна точка са почти приключили

Непрекъснато виси лицензът. Няма да ви лъжа. Ние сме в неизгодна ситуация, но имаме поглед как да се промени това и трябва да вярваме, че ще успеем.  До Нова година може да има 2-3 промени в административния екип. Тепърва ще надграждаме. В момента сме затиснати от проблемите. Трябва да се договорим с много хора. Трябва да разсрочим, да намалим заплати. Обезпокоен съм, но изобщо не съм отчаян. Няма как след всичко, което се случи да сме в цветущо състояние", сподели още новият изпълнителен директор на Левски.